x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: PSD va lua o decizie privind susţinerea sau nesusţinerea noului Guvern, duminică, în cadrul CExN

Dragnea: PSD va lua o decizie privind susţinerea sau nesusţinerea noului Guvern, duminică, în cadrul CExN

11 Noi 2015   •   22:53
Dragnea: PSD va lua o decizie privind susţinerea sau nesusţinerea noului Guvern, duminică, în cadrul CExN
Sursa foto: Liviu Dragnea / Foto - Oana Pavelescu

PSD va lua o decizie privind susţinerea sau nesusţinerea noului Guvern în cadrul CExN al partidului care urmează să se desfăşoare duminică, a declarat preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, miercuri seara, la finalul discuţiilor cu premierul desemnat Dacian Cioloş.

"Pe noi ne interesează programul de guvernare şi calitatea Cabinetului. Şi după ce va fi învestit acest Guvern, dacă va fi învestit, o să ne uităm cu atenţie la ceea ce face fiecare ministru şi cum gestionează funcţiile publice, cum îşi aleg oamenii, cum numesc oamenii. Duminică o să avem un Comitet Executiv Naţional (...) pentru că până duminică sper să avem şi noi şi opinia publică lista Cabinetului şi atunci vom putea lua o decizie politică având mai multe informaţii", a declarat preşedintele PSD.

Totodată, Dragnea a adăugat că în cadrul discuţiilor i-a transmis premierului desemnat că "parlamentarii PSD vor avea o atitudine corectă în comisii, dar vor fi foarte atenţi la prestaţia fiecărui ministru".

"Vor pune întrebări decente, dar l-am rugat să le spună membrilor Cabinetului să ia foarte în serios audierile la comisii pentru că noi avem încredere în Dacian Cioloş, dar nu ştim ce echipă guvernamentală va forma. Şi pentru noi contează prestaţia fiecărui ministru pentru că se vorbeşte de un guvern format din experţi, că aşa s-a decis la Cotroceni. Asta înseamnă că un ministru, dacă este considerat expert, trebuie să dovedească în primul rând în comisie, în faţa parlamentarilor", a declarat liderul social-democraţilor.

Preşedintele PSD a precizat că discuţia cu premierul desemnat a fost una "bună, civilizată".

"Ne-a spus că are câteva priorităţi, pe care cred că le-a spus tuturor partidelor, la care se gândeşte şi pe care vrea să-şi centreze programul de guvernare. Noi i-am prezentat un pachet de obiective şi imediate şi pentru anul viitor, pachet de obiective pe care l-am prezentat şi preşedintelui Iohannis, de care sperăm că va ţine cont pentru că pentru noi sunt foarte importante", a declarat Dragnea.

El a precizat că, în primul rând, ca şi măsuri imediate, reprezentanţii PSD i-au solicitat lui Cioloş să se preocupe de "asigurarea funcţionării statului".

"Ştiţi toţi că în aceste zile majoritatea funcţionarilor statului nu mai lucrează la capacitate maximă pentru că este un Guvern interimar, pe de altă parte vin mesaje politice, din partea unui partid, mesaje care spun că toţi trebuie să plece. Şi vorbim în primul rând de asigurarea serviciilor vitale, spitale, instituţii care asigură siguranţa şi protecţia cetăţeanului, vorbim de funcţionarea şcolilor şi a tuturor celorlalte utilităţi, furnizarea căldurii, a apei, a apei calde", a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a adăugat că premierului desemnat i s-a transmis că pentru social-democraţi este important să se continue măsurile şi programele care au făcut ca guvernarea Ponta să fie una ''foarte bună, cu rezultate palpabile şi concrete".

"Este important ca în 2016 să se menţină creşterea economică cel puţin la cota ultimei prognoze a Comisiei Europene, de 4,1%. De asemenea, măsurile adoptate prin codul fiscal să fie implementate şi să nu fie stopate. De asemenea, angajamentele pe care le are România, angajamentele strategice, economice, financiare să fie respectate. Discuţiile în ceea ce priveşte salarizarea bugetară trebuie duse la capăt şi în Parlament să ajungă proiectul de lege al salarizării bugetarilor", a declarat Dragnea.

El a spus că în ceea ce priveşte statul de drept este foarte important ca noul Guvern să dea un semnal că va asigura funcţionarea statului de drept, independenţa justiţiei şi asigurarea resurselor financiare necesare pentru ca aceste instituţii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii bune.

La discuţiile cu premierul desemnat, din partea PSD au mai participat Valeriu Zgonea, Marian Neacşu şi Mihai Fifor.AGERPRES/(A,AS - autor: Daniel Florea, editor: Adrian Drăguţ) 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea psd cexn guvern dacian ciolos