x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: PSD va propune premier din partid şi va fi un bărbat

Dragnea: PSD va propune premier din partid şi va fi un bărbat

05 Dec 2016   •   23:20
Dragnea: PSD va propune premier din partid şi va fi un bărbat

Premierul pe care îl vor propune social-democraţii în cazul în care vor forma majoritatea parlamentară după alegerile din 11 decembrie va fi membru de partid şi va fi un bărbat, a afirmat luni seara preşedintele PSD, Liviu Dragnea,

"Am văzut că sunt tot felul de scenarii, aflu şi eu de la televizor ce premier o să propun", a spus Dragnea, care a adăugat că a observat că sunt tot felul de variante de guvern din umbră, pe surse.

"Mulţi se şi autopropun şi dau ei anumite scenarii ca să fie şi ei pe acolo. Formarea guvernului nu este un concurs de frumuseţe", a subliniat Dragnea, la postul de televiziune B1.

Liviu Dragnea a confirmat că va fi un premier din PSD, membru al partidului, dacă social-democraţii vor obţine suficientă încredere din partea oamenilor şi suficiente voturi să facă o majoritate.

"Va fi un bărbat. Un prim-ministru dacă nu are o răspundere politică, nu-mi poate genera încrederea că poate pune în aplicare programul de guvernare. Va fi o abordare foarte serioasă, iar propunerea de prim-ministru cu care vom merge la Cotroceni va fi cel în care şi eu şi colegii mei de partid vom avea încredere deplină că va putea să pună în aplicare acest program", a spus preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte viitorii membri ai Cabinetului, "grila este foarte dură în desemnarea miniştrilor". Potrivit lui Dragnea, aceştia trebuie să fie oameni cu experienţă, care au performat, să aibă capacitatea să conducă efectiv ministerul, să aibă viziune, care au înţeles ce înseamnă programul de guvernare, să aibă curaj, pentru că sunt şi miniştri care "se încarcă cu frica funcţionarilor", "să plece de la ideea că dacă nu furi, nu are de ce să-ţi fie frică".

"Nu vor fi criterii de frumuseţe, de obedienţă, de prietenie", a arătat liderul social-democraţilor, care a adăugat că guvernul PSD va începe să lucreze de a doua zi după instalare. El a precizat că a explicat foarte clar în partid faptul că există posibilitatea ca românii să voteze PSD şi atunci să trebuiască să pună în practică programul de guvernare, care a fost structurat cu acoperire în cifre pe fiecare măsură inclusă.

Pe de altă parte, Dragnea nu exclude să pună, de exemplu, la justiţie un ministru care să nu fie neapărat politician, dar să fie un om de bună credinţă. "Şi eu şi Victor (Ponta) cât am fost în guvern am sprijinit sistemul de justiţie. (...) Sistemul de justiţie nu poţi să-l sugrumi", a spus liderul PSD, care a adăugat că la justiţie trebuie să aibă acces egal toţi românii, indiferent de condiţia socială sau financiară.

Liviu Dragnea a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar putea să preia el funcţia de şef al guvernului, dar a confirmat că nu vor fi desemnaţi cei despre care s-a vorbit până acum la posturile de televiziune.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea premier prim ministru psd