x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu trebuie să depăşească primăvara anului viitor

Dragnea: Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu trebuie să depăşească primăvara anului viitor

10 Noi 2016   •   23:20
Dragnea: Referendumul pentru modificarea Constituţiei nu trebuie să depăşească primăvara anului viitor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, că ar dori ca referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul introducerii definirii familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie, să aibă loc cel mai târziu în primăvara anului viitor.

Dragnea a menţionat că susţine ideea organizării unui referendum pentru definirea familiei în viitoarea Constituţie.

"Azi am avut o întâlnire cu reprezentanţii Coaliţiei pentru familie şi repet ceea ce am spus şi zilele trecute tot public - eu personal susţin această idee, de asemenea susţin să se organizeze referendumul şi îl vreau să-l organizăm cel mai târziu în primăvara anului viitor. Nu vreau să depăşim primăvara anului viitor, poate aprilie dacă martie este prea devreme, depinde de vreme, pentru că trebuie să dăm răspuns la această întrebare extrem de serioasă - această temă riscă, dacă nu o tranşăm prin referendum, să producă răni adânci în societatea românească şi ea trebuie tranşată. Nu am fost de acord, nici nu puteam procedural, ca să fim foarte corecţi, nu aveam cum să organizăm alegerile parlamentare odată cu referendumul sau invers", a declarat liderul PSD, la Digi 24.

Potrivit acestuia, nu se putea accepta organizarea simultană a referendumului cu alegerile parlamentare din 11 decembrie, "pentru că amândouă acţiunile sunt foarte serioase".

"Practic, la 11 decembrie România trebuie să aleagă calea pe care merge - austeritate sau dezvoltare şi bunăstare. Iar în ceea ce priveşte acest referendum, tema este mult mai adâncă decât pare la prima vedere. Nu am semnat (n.r. petiţia pentru modificarea Constituţiei), dar susţin acest lucru. Eu cred în asta, dar cum n-am vrut să amestec patimile din campanie cu această temă şi era rău pentru amândouă temele, nu vreau nici acuma. După alegeri o să-mi spun mult mai apăsat argumentele mele. Sunt valori în care cred. Discuţia este mult mai profundă decât pare la prima vedere şi nu este numai 'da' sau 'nu' pentru această temă. În momentul în care va începe discuţia serioasă pentru pregătirea referendumului, să vedeţi cât de largă este discuţia şi de fapt ce pachet de teme generează aceasta. Dezbaterea va fi foarte serioasă, nu ştie nimeni ce va ieşi. Eu sper să iasă varianta în care cred eu", a mai spus preşedintele PSD.

Sursa: AGERPRES

×