x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Sper că preşedintele a înţeles că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi importante

Dragnea: Sper că preşedintele a înţeles că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi importante

23 Feb 2017   •   20:51
Dragnea: Sper că preşedintele a înţeles că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi importante

Atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis de la depunerea jurământului de către cei patru noi miniştri a fost una civilizată şi normală, a declarat, joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care şi-a exprimat speranţa ca şeful statului să fi înţeles că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi importante.

"E o atitudine civilizată, cred eu, normală. Riscăm să ni se pară anormală o atitudine normală, din păcate. De dinainte de campanie, în timpul campaniei, după alegeri, indiferent de atacurile la care am fost supus, mi-am menţinut echilibrul şi am făcut apel mereu la dorinţa de stabilitate şi la dialog. Fără dialog şi într-un război permanent între primii oameni din stat, între instituţiile importante din acest stat, asta fragilizează România într-o perioadă extrem de complicată", a declarat Dragnea la Romania TV.

Potrivit acestuia, toată atenţia publică a fost concentrată, în ultima perioadă, pe chestiuni interne, "foarte mult umflate, foarte mult exagerate".

"Lumea se reaşază, se redefinesc centrele de influenţă, centrele de putere. Din păcate, România nu este la nicio masă, nu este conectată la aceste informaţii. Sper ca preşedintele să fi înţeles că are atribuţii constituţionale foarte clare, dar şi foarte importante. Din partea mea, este toată deschiderea pentru asta pentru că noi avem un singur proiect, România. În loc să o sfâşiem, cred că putem să o construim", a arătat liderul PSD.

El a negat că şeful statului l-ar fi invitat la o discuţie după ceremonia de la Palatul Cotroceni.

"Nu. Pur şi simplu, ca musafiri, ne-a permis să ieşim noi primii din sala Unirii, unde am intrat în acel vestibul, după care am ieşit la maşini. Deci, am stat împreună, în acel holişor, cred că 30 de secunde. Adică 'la revedere', 'bună ziua' şi 'multă sănătate'", a spus el.

Dragnea a vorbit despre o schimbare de atitudine a lui Iohannis faţă de el şi Guvern: "Pentru că un război dus la nesfârşit nu garantează că îl va câştiga cel care îl generează şi îl întreţine. Poate că s-a gândit la asta şi s-a gândit că e mai importantă România. Sper să fie ceva de durată".

Sursa - AGERPRES

×