x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea spune că a explicat şi pe Facebook ce înseamnă proiectul legii toleranţei

Dragnea spune că a explicat şi pe Facebook ce înseamnă proiectul legii toleranţei

11 Feb 2016   •   16:54
Dragnea spune că a explicat şi pe Facebook ce înseamnă proiectul legii toleranţei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că a explicat şi pe pagina sa de socializare ce presupune exact Legea toleranţei.

El a adăugat că acest act normativ a fost denumit în mod nedrept "Legea defăimării".

"Mi-era foarte greu să răspund la 3.000 de comentarii. Cred că mult mai important este să prezint care este de fapt realitatea. Cred că cel mai important este să arăt că acele critici nu au fundament şi nu pot arăta asta decât prin modul în care este prezentată legea", a precizat Dragnea, întrebat de jurnalişti de ce a şters mii de comentarii de pe Facebook referitoare la această lege.

El a adăugat că a fost atent la toate reacţiile care au venit din toate mediile de când a apărut prima formă a legii în Senat.

"Şi le-am analizat cu atenţie şi am eliminat orice prevedere care putea genera temeri îndreptăţite mai mult sau mai puţin, le-am eliminat fără niciun fel de ezitare, pentru că scopul acestei legi nu a fost şi nu este nici pentru a limita libertatea de exprimare. Nu există nicio prevedere în lege care să limiteze libertatea de exprimare nici în presă, nici pe reţelele de socializare Au fost eliminate inclusiv amenzile. (...) S-au eliminat din categoria grupurilor sociale apartenenţa politică şi averea. Principala ţintă, principalul scop al acestei legi este să aducă ceva în plus la legislaţia existentă, lucru care a fost precizat şi de preşedintele CNCD, adică să se promoveze toleranţa prin educaţie. Dacă cineva crede că promovarea demnităţii umane este o atitudine comunistă, înseamnă că nu are niciun fel de idee ce s-a întâmplat în comunism când demnitatea umană era călcată în picioare. Nu există decât dorinţa de a promova toleranţa şi demnitatea umană prin educaţie", a susţinut preşedintele PSD.

Dragnea a reafirmat că nu doreşte ca în România să se promoveze ura de rasă, ura socială, dezbinarea socială şi răzbunarea. "România este o insulă de toleranţă de sute de ani (...) şi vrem să rămânem în continuare aşa.
Din păcate, unii n-au citit legea, s-au luat după nişte aprecieri, nu au avut interes să citească legea, din cauza unei disfuncţionalităţi - eu sunt foarte supărat - de la birocraţii din Camera Deputaţilor. Noile amendamente n-au fost puse pe site în ziua în care au fost adoptate de Comisia juridică, n-au ajuns nici la parlamentari. Dar în zilele următoare o să tot prezentăm care este realitatea şi care sunt prevederile legii", a punctat liderul social-democraţilor. AGERPRES

×