x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea spune că nu s-a speriat nimeni din PSD de plângerea penală făcută premierului

Dragnea spune că nu s-a speriat nimeni din PSD de plângerea penală făcută premierului

18 Mai 2018   •   21:53
Dragnea spune că nu s-a speriat nimeni din PSD de plângerea penală făcută premierului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu s-a speriat nimeni din partid de plângerea penală pe care a făcut-o Ludovic Orban la adresa premierului, aceasta nefiind o surpriză pentru social-democraţi.

Întrebat dacă plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă i-a speriat pe cei din PSD şi a creat tensiuni în partid, Dragnea a menţionat că "nu s-a speriat nimeni".

"Am văzut această ştire la un site extraordinar de onorabil, un site cu cele mai bune informaţii şi tot timpul cu informaţii reale şi care nu a avut niciun fake news până acum că nu ştiu ce, s-a speriat... Nu s-a speriat nimeni. Noi nu am aterizat astăzi în România şi am crezut că suntem, aşa, în Eden, în Rai şi că toate lucrurile sunt frumoase. Nu! Trăim aici de foarte mult timp, suntem într-un asediu din partea statului subteran, din partea tuturor instituţiilor aservite lui Iohannis, deci nu e o mare noutate. Din momentul în care a început acest serial de solicitare de demisie şi în momentul în care a apărut în mod explicit ameninţarea de la preşedintele Iohannis, am şi discutat în partid, am şi discutat cu doamna prim-ministru, am spus şi eu public şi mai mulţi colegi de-ai mei că e clar că este un plan care se va materializa într-un fel sau altul, deci nu e o surpriză. Aşa că eu zic să fie mai pesimişti cei care începeau să spună că nu ştiu ce sperieturi au apărut în PSD. Şi vreau să mai spun ceva: nu pot să parafrazez o doamnă, adică nu pot să spun - noi suntem PSD - dar PSD nu e un partid slab, mic sau fricos" a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

Liderul liberal a precizat la Iaşi că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind relocarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea formulată de Orban a ajuns la DIICOT, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai Direcţiei.

Potrivit sursei citate, plângerea i-a fost repartizată unui procuror din cadrul Secţiei a -III- a - Infracţiuni informatice, contra securităţii şi terorism. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea