x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea susţine ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice

Dragnea susţine ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice

30 Aug 2015   •   23:33
Dragnea susţine ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, consideră oportună ideea unui armistiţiu, pe termen lung, între forţele politice.

"România are nevoie de construcţie, poate chiar şi de reconstrucţie în anumite domenii. România are nevoie de realizarea unui plan de dezvoltare pe următorii 20-30 de ani. Este obligatoriu. Creşterea economică la care au ajuns guvernările Ponta, de 3% şi peste 3%, este foarte bună, dar ca să putem spera că vreodată vom putea reduce sau elimina decalajul dintre noi şi ţările dezvoltate din UE ne trebuie peste 7% creştere economică pentru o perioadă de timp. Ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui României este o idee care este necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară", a spus Dragnea, duminică, la Senat, după întâlnirea conducerii PSD cu senatorii social-democraţi.

Dragnea a ţinut să precizeze că partidele politice parlamentare au capacitatea de a lucra împreună pe marginea unor teme de importanţă şi de a ajunge la un consens.

"Dacă proiectele se realizează separat, ori de Putere, ori de Opoziţie, când se schimbă majoritatea există riscul ca acestea să se schimbe. Dacă ele sunt asumate în comun, atunci ele durează în timp. S-a văzut la Codul Fiscal că am putut lucra împreună", a mai declarat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că partidele politice parlamentare vor lucra împreună şi pe marginea legii salarizării, a legii votului prin corespondenţă şi a proiectului de buget.

"O pace politică în România nu poate să genereze decât dezvoltare. Un război permanent politic sau hărţuială de dragul hărţuielii nu ne dă garanţia sau speranţa că putem realiza o dezvoltare serioasa şi durabilă", a conchis Dragnea.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea