x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă: Dacă PNL nu votează Guvernul USR, i se opune președintelui Klaus Iohannis

Drulă: Dacă PNL nu votează Guvernul USR, i se opune președintelui Klaus Iohannis

20 Oct 2021   •   11:40
Drulă: Dacă PNL nu votează Guvernul USR, i se opune președintelui Klaus Iohannis

Dacă PNL nu votează miercuri Guvernul USR, înseamnă că i se opune președintelui Klaus Iohannis, care l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș, declară vicepreședintele Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă.

Întrebat la RFI ce crede că se va întâmpla miercuri în Parlament, la votul pentru învestirea Guvernului Cioloș, Cătălin Drulă a răspuns: „Prefer să discutăm undeva mai degrabă în loc de zodia șanselor, că am avut un om care a jucat poker cu România în ultimul an, să discutăm despre zodia responsabilității, pentru că de fapt, propunerea pe care o face USR României astăzi este o propunere a responsabilității. Cred că avem de departe cea mai bună ofertă politică din actuala clasă politică, suntem singurii care ne-am asumat guvernarea, într-un moment în care nici PNL, nici PSD nu au propus un premier, în discuțiile de la Cotroceni (...). Dacă astăzi PNL nu votează propunerea președintelui, înseamnă că se opune acestuia".

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru instituirea de restricții și a spus că este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților. Întrebat dacă vede în declarația președintelui o intenție de a nu-l mai susține pe Florin Cîțu pentru postul de premier, vicepreședintele USR a răspuns: „Ce să spun, dacă a criticat autoritățile, poate s-a criticat și pe sine? Că și președintele are un rol în gestionarea pandemiei. L-a criticat pe Florin Cîțu, pe care l-a susținut și am pus toată țara în slujba alegerii lui Florin Cîțu? Se simte cumva vinovat poate și președintele, pentru că revocarea unui ministru e propusă de premier, dar e decisă sau contrasemnată de președinte, care poate să spună nu-l revoca pe Vlad Voiculescu, care spune niște lucruri adevărate despre ce se întâmplă cu pandemia, nu-l revoca pe Stelian Ion, care e un profesionist, doar pentru că nu-ți semnează un program de dat mită la primari, nu reface USL, pentru că soluția e USR, nu USL? Pot să vă spun și lucrurile astea, dar prefer să găsim o soluție la această criză. Prima variantă ar fi votarea Guvernului Cioloș, propus de președinte. Dacă asta nu se întâmplă astăzi, noi rămânem în aceeași zodie a responsabilității și o așteptăm și de la celelalte forțe politice, inclusiv de la președintele României".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă