x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dupa 3 ani: sentinta pentru Dragnea in dosarul Referendumului

Dupa 3 ani: sentinta pentru Dragnea in dosarul Referendumului

06 Mai 2015   •   08:46
Dupa 3 ani: sentinta pentru Dragnea in dosarul Referendumului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă, azi, în dosarul „Referendumului”, în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat de fraudă electorală. Acesta susţine că este emoţionat, deşi ştie că este nevinovat.

Liviu Dragnea spune că nu există „nicio probă serioasă” împotriva sa, acuzaţiile fiind aduse în urma unor „afirmaţii, consideraţii, deducţii”. Chiar şi aşa, întrebat dacă are emoţii pentru verdictul de azi, viceprepremierul a raspuns: ”Binenteles. Eu sunt absolut convins de nevinovăţia mea, mi-am susţinut-o cu tărie în toată această perioadă. Nici eu şi cred că nici instanţa n-a identificat vreo proba serioasa la procuror. Este vorba de un şir de afirmaţii, consideraţii, deducţii, presupuneri şi eu sper ca mâine (astăzi n.n.) decizia să fie de achitare”, a spus Liviu Dragnea.

Procurorul a cerut pedeapsă cu executare

Procurorul de şedinţă al DNA a cerut pedeapsă cu executare pentru acuzaţiile care i se aduc lui Liviu Dragnea. Acesta nu a formulat un cuantum al pedepsei, spunând că este atributul instanţei supreme să o stabilească. Dragnea a fost acuzat că: „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”. Dragnea a refuzat să comenteze ce va face, dacă va fi găsit vinovat. „N-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta, din superstiţie. Răspunsul e inclus în întrebare. După sentinţă voi vorbi mai multe lucruri”, a spus Dragnea.
 

×