x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, la ÎCCJ: „Mă îngrozește ce se întâmplă astăzi”

Elena Udrea, la ÎCCJ: „Mă îngrozește ce se întâmplă astăzi”

06 Iul 2017   •   09:39
Elena Udrea, la ÎCCJ: „Mă îngrozește ce se întâmplă astăzi”

Elena Udrea s-a prezentat joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă, în cameră preliminară, dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. La Înalta Curte a ajuns și jurnalistul Dan Andronic.

"Daca atunci cand vorbesc procurorii din sistem nu se intampla nimic, ma ingrozeste ce se intampla azi. (...) Instigarea la represiune nedreapta nu se pedepseste in codul penal. O sa vedem cum se poate. O sa fac plangere la CSM si da, vor veni vremuri in care toate aceste plangeri pe care le-am facut eu si altii, vor fi judecate corect.(...) Eu am facut o plangere la PG fata de executantii dnei Kovesi, dnul Bulancea si Popovici.Nu stiu ce se intampla acolo, dar cata vreme isi permite dnul Lazar sa spuna despre abuzuri ca poate procurorii sunt obositi, cata incredere sa ai?", a spus Elena Udrea la ÎCCJ.

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidențiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (5 fapte), potrivit DNA.

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea