x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, reacție după suspendarea lui Florian Coldea

Elena Udrea, reacție după suspendarea lui Florian Coldea

12 Ian 2017   •   23:08
Elena Udrea, reacție după suspendarea lui Florian Coldea

Elena Udrea a reacționat după suspendarea generalului Florian Coldea, reamintind o serie de afirmații pe care le-a făcut în 2015, legate de ”binom” și pentru care a fost acuzată că minte.

”Acum fix doi ani, pe 30 ianuarie 2015, am spus in fatidicul interviu de la Hotnews, pentru prima data, ca exista un general SRI, Coldea, care conduce Romania, prin teroarea catuselor din mana lui Kovesi. 
Ca cei doi actioneaza mafiot, ca sunt beneficiari de bunuri si avantaje in mod ilegal, ca au relatii nepermise chiar ilegale cu oameni de afaceri si politicieni, ca intervin in afaceri, politica, decid cine conduce institutiile, cine candideaza, cine castiga alegerile, cine e liber cine nu etc.
A doua zi au urmat 7 cereri, de retinere si arestare preventiva, intr-o reactie furibunda a celor doi, denumiti Binom de catre Ion Cristoiu in lunile care au venit. M-au bagat 8 zile apoi inca 72 in puscarie, au incercat sa ma mai aresteze o data, a treia oara, dupa 6 luni dupa ce ma eliberasera...
Mi-am petrecut ultimii doi ani intre DNA si ICCJ, mi-au făcut cinci dosare penale, mi-au blocat cariera si viata...
Atunci am fost desfiintata ca necredibila, acum se dovedeşte că am avut dreptate. Daca cei care erau in drept sa reactioneze la dezvaluirile mele ar fi avut curaj sa o faca, Romania nu pierdea doi ani si nu ajungea in criza de democratie si stat de drept in care se afla acum.
Sigur, mai bine mai tarziu decat niciodata. Demiterea lui Coldea este inceputul. Trebuie sa urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acest om si cei de langa el, care au făcut mai mult rău ţării decât oricare politician de după Revoluţie.
Procesul de deparazitare a României abia a început si sper să nu fie falsificat de cei care cred că Sistemul trebuie să funcţioneze la fel, doar că altfel populat si in folosul lor.
PS. Ce se intampla e o lectie pentru cei care cred că sunt atat de puternici incat nimic nu li se poate întâmpla - e o vorbă englezească "Power is a fickle mistress"” scrie Elena Udrea pe Facebook.

În opinia acesteia, Kovesi trebuie "să răspundă" alături de Coldea. Udrea a amintit că a făcut în 2015 şi două denunţuri, cu acte oficiale pe care le-a depus la DNA, în care a acuzat fapte de corupţie şi abuzuri ale lui Coldea şi Kovesi, însă, a adăugat ea, aceste denunţuri au fost clasate în două săptămâni.

"Aţi avut o mostră de abuzuri care s-au întâmplat în cazuri ale unor personaje cum a fost d-na Bica (...), care au fost executate de acest binom. Reamintesc, pentru lucrurile pe care eu le-am spus acum doi ani am avut şapte cereri de arestare preventivă şi reţinere, a doua zi. Aşa a lucrat acest sistem, făcând dosare în mod abuziv, pe acuzaţii făcute de denunţători şantajaţi la rândul lor. Eu cred că d-na Kovesi este parte a nenorocirilor care s-au întâmplat sub acest binom în ultimii doi ani şi cred că trebuie să răspundă alături de dl Coldea", a spus Elena Udrea la Romania TV.

Ea a susţinut că ceea ce s-a întâmplat cu Coldea este un proces ireversibil şi că acesta nu va mai reveni niciodată într-o funcţie publică.

×