x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Tomac, propunerea lui Băsescu pentru postul de premier

Eugen Tomac, propunerea lui Băsescu pentru postul de premier

22 Dec 2016   •   12:32
Eugen Tomac, propunerea lui Băsescu pentru postul de premier

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat joi că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis l-a propus prim-ministru pe Eugen Tomac. 

"Pentru că suntem Opoziţie, am făcut şi o propunere de prim-ministru. Cel propus de noi este domnul Eugen Tomac. De asta suntem Opoziţie, să creăm concurenţă", a declarat Băsescu.

El a susţinut că Eugen Tomac este "un politician experimentat, un unionist, un om care ştie foarte bine ţara, un om cu o bună imagine la Bruxelles". "Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr (n.r. - pentru funcţia de prim-ministru). Venim cu oameni noi în politică", a arătat Băsescu. 

Întrebat dacă are şanse să devină premier, liderul PMP a răspuns că "depinde de desemnare". 

"Dl preşedinte Iohannis nu este în cea mai fericită situaţie în care se poate un şef de stat, trebuie să recunosc, din punct de vedere al opţiunilor, dar noi ne-am făcut datoria de partid de Opoziţie. Mi se pare inadmisibil ca Opoziţia să spună că nu avem propuneri", a motivat Băsescu.

El a precizat că trebuia realizată consultarea cu preşedintele Iohannis, deoarece aceasta este în sistemul constituţional. 

"Nu se putea renunţa, chiar dacă propunerea făcută ieri de PSD, ALDE şi UDMR pare a fi făcut inutile consultările de astăzi. Noi spunem că nu sunt inutile", a mai arătat Băsescu. 

Eugen Tomac s-a declarat onorat de propunerea de a fi premier. 

"În cazul în care vor fi desemnat, vom încerca să stabilim şi un dialog cu celelalte partide parlamentare", a afirmat Tomac. 

 

×