x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD și PNL își vor anunța divorțul

Eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD și PNL își vor anunța divorțul

30 Dec 2021   •   12:20
Eurodeputat: PNRR, motivul pentru care PSD și PNL își vor anunța divorțul

În 2022 PSD și PNL vor încerca să paseze responsabilitatea între ei, neasumându-și eșecul, afirmă Eugen Tomac: „PNRR este subiectul care i-a adus într-un timp record la aceeași masă, tot PNRR va fi motivul pentru care fiecare își va scoate din lada cu zestre < principiile > și va anunța divorțul”.

„Pe plan politic intern vom asista la un lung șir de conflicte. Atât PSD, cât și PNL vor încerca să paseze responsabilitatea între ei, neasumându-și eșecul. PNRR este subiectul care i-a adus într-un timp record la aceeași masă, tot PNRR va fi motivul pentru care fiecare își va scoate din lada cu zestre și doctrina și va anunța divorțul”, scrie pe Facebook europarlamentarul Eugen Tomac.

El prezintă și o listă cu „marile provocări ale anului 2022”.

„La nivel global, asistăm la atacuri tot mai sofisticate asupra sistemelor bancare. Cea mai gravă amenințare pentru economiile statelor dezvoltate și cetățenii din întreaga lume este cea a unui atac cibernetic pe scara largă. Un atac digital ar putea bloca într-un timp record activitatea unor entități publice sau companii care oferă servicii vitale într-o societate. Trăim în era digitală, iar pericolele se află la un click distanță”, apreciază Tomac.

O altă amenințare majoră vine din est, acțiunile Rusiei fiind tot mai agresive, adaugă eurodeputatul.

„ Războiul despre care se vorbește în toate cancelariile lumii, ce vizează ocuparea unor noi teritorii ale Ucrainei de către Rusia va destabiliza Europa și va aduce în fața României provocări fără precedent. Dialogul Washington-Moscova a intrat în faza amenințărilor, iar asta poate însemna un nou război. Pandemia atacă din nou, valul 5 ar putea fi ultimul, dar nimeni nu poate estima ce efecte va avea acest tsunami sanitar. Cert este că persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse. Vom avea din nou, din nefericire, foarte multe decese, iar sistemul nostru de sănătate este complet paralizat. Cred, totuși, că anul 2022 va aduce sfârșitul pandemiei. Factura finală post-pandemie însă va genera crize economice uriașe în toată lumea”, menționează Eugen Tomac.

Tomac apreciază că la nivelul Uniunii Europene există un blocaj.

„Agenda Comisiei nu este convingătoare pentru statele membre și de aici se produce o ruptură periculoasă între cetățeni și instituțiile europene. În acest context, profitând și de nemulțumirile generate de restricțiile pandemice își fac tot mai simțite prezența mișcările politice populiste care atacă frontal proiectul unității europene. Mesajele pline de ură și minciună au devenit o constantă în discursul public, iar în România, exponenții acestui discurs își afișează deschis simpatia față de Kremlin. Dezinformarea atacă în fiecare zi, reprezentând una dintre cele mai mari amenințări pentru cetățenii europeni. Instrumentele online sunt utilizate cu maximă eficiență pentru a promova teorii false, pentru a ataca instituții și a expune cetățenii la un conținut nociv ce le afectează viața. Copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă în această perioadă, sunt ușor de indus în eroare și devin într-un timp foarte scurt victime. Toate statele sunt complet neglijente în ceea ce privește combaterea acestui fenomen. De aceea, în România, elaborarea și adoptarea unei legi în acest sens spre a apăra democrația este esențială. Acestea sunt, din punctul meu de vedere, provocările majore pentru care va trebui să fim pregătiți în 2022”, conchide Eugen Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PNRR