x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Fără pensii, suntem ca-n Belarus”

„Fără pensii, suntem ca-n Belarus”

de Andreea Dumitrache    |    07 Oct 2015   •   13:41
„Fără pensii, suntem ca-n Belarus”
Sursa foto: Adrian Manolache

După o şedinţă cu scandal care a durat mai bine de o oră, modificarea la statut care le oferă parlamentarilor o a doua pensie, specială, a fost retrimisă la comisie pentru a doua oară în ultima luna. 269 de senatori şi deputaţi au votat pentru retrimitere, şi doar 142 împotrivă.

Cei din PNL au contestat, însă, numărătoarea şi au spus că nu au fost atât de mulţi parlamentari în sală. Fără nici un rezultat. Legea va fi din nou pe masa aleşilor din comisia pentru statut, pentru următoarele două săptămâni. Cei care au cerut amânarea votului şi retrimiterea la comisii au fost chiar social-democraţii, prin vocea liderului de grup, Marian Neacşu. Oficial, cei din PSD spun că legea ar trebui modificată, aşa încât doar cei care au avut un mandat complet, de 4 ani să poată încasa o a doua pensie care poate ajunge până la 4400 de lei. Nu şi cei care au stat doar un an în Parlament, cum este în prezent. Propunerea de retrimitere a fost contestată chiar de social-democratul Anghel Stanciu: “Dacă ne raportăm la oamenii de rând înseamnă populism, dacă vreţi să fim ca în Belarus, suntem ca în Belarus, să fie dictatură.” Stanciu a şi împărţit scrisori deputaţilor, în care le cerea să voteze rapid legea. În scrisoare arăta că preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord să le dea pensii speciale şi altor categorii Atunci şi ei, parlamentarii, merită acele pensii, mai scrie Anghel Stanciu în scrisoarea adresată colegilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea se teme de reacţia românilor faţă de proiect şi vrea să-i ţină în şah pe cei 30 de parlamentari pesedişti mai vârstnici până după Congresul PSD. 

×
Subiecte în articol: pensii speciale parlamentari