x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Finantare - Budapesta taie din banii maghiarilor

Finantare - Budapesta taie din banii maghiarilor

18 Sep 2004   •   00:00

Reducerea sumelor alocate anual de Guvernul Ungariei pentru maghiarii din afara granitelor tarii afecteaza proiectele maghiarilor din Romania.

Presedintele UDMR Marko Bela a anuntat ieri la Cluj ca nu e de acord cu aceasta reducere si ca a inceput o serie de demersuri pe langa Guvernul de la Budapesta, pentru ca sumele sa nu fie diminuate. Potrivit Mediafax, Marko Bela a spus ca proiectul de buget al Ungariei pe anul 2005 prevede o reducere intre 25% si 50 %. "Nu suntem de acord cu aceasta reducere, dar, bineinteles, este decizia Ungariei cu cat sprijina cultura si educatia maghiarilor. Aceasta situatie ingrijoratoare ne creeaza probleme", a precizat presedintele UDMR. El a dat ca exemplu Universitatea particulara maghiara "Sapientia", care va primi doar 1,4 miliarde de forinti, comparativ cu doua miliarde, cat a obtinut anul trecut.

SLOGAN. Candidat al UDMR la Presedintia Romaniei, Marko Bela a mai anuntat ieri ca sloganul sau electoral pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie va fi: "Un presedinte ardelean pentru o Romanie europeana". Liderul UDMR a precizat ca a constatat ca este singurul candidat la Presedintie care provine din Ardeal si, in consecinta, a decis sa foloseasca un slogan care se adreseaza, in special, ardelenilor. Liderul UDMR mizeaza atat pe voturile maghiarilor, cat si pe cele ale romanilor. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic