x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Cîțu mai are, probabil, de angajat chelnerițe la Ape și foste miss la spitale

Firea: Cîțu mai are, probabil, de angajat chelnerițe la Ape și foste miss la spitale

de Alice Petrescu    |    19 Feb 2021   •   10:59
Firea: Cîțu mai are, probabil, de angajat chelnerițe la Ape și foste miss la spitale

Premierul Florin Cîțu mai are, probabil, de angajat chelnerițe la Ape și foste miss la spitale, altfel nu se explică de ce vrea să scape de înalții funcționari publici care sunt secretari generali și directori în instituțiile de stat, scrie prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

Firea mai spune pe pagina sa de socializare că, „în vreme ce amenință cu tăieri de venituri și disponibilizări”, liberalii au votat în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților deblocarea angajărilor la stat.

„S-a lăudat cu asta chiar fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, acum deputat. O altă dovadă că liberalii vor, de fapt, să își angajeze politrucii de la partid și să dea afară funcționarii apolitici și specializați! Adică exact ca în cazul chelneriței de la Ape”, a încheiat liderul PSD.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de conducere din administrația publică să fie pe mandat, cel mult 6 ani

”Voi propune luni în coaliție ca în administrația publică locală și centrală, anumite funcții de conducere – director general, secretar general, secretar general adjunct - să fie pe mandat. Mandat de maximum 6 ani, la 3 ani cu reînnoire a mandatului, cu evaluare, cum se întâmpla toate țările țările dezvoltate în administrația publică. De exemplu, dacă ești secretar general înt-un minister, legat de ministru mandatul, când vine un nou ministru, să fii reconfirmat. Trebuie să începem să avem o aministrație publică responsabilă”, a declarat șeful executivului la Digi 24.

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea florin citu psd