x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Cîțu și Voiculescu să-și ceară scuze și să retragă deciziile aberante

Firea: Cîțu și Voiculescu să-și ceară scuze și să retragă deciziile aberante

de Alice Petrescu    |    30 Mar 2021   •   14:32
Firea: Cîțu și Voiculescu să-și ceară scuze și să retragă deciziile aberante
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PSD, Gabriela Firea spune pe pagina sa de socializare că Florin Cîțu și Vlad Voiculescu „au încă șansa de a urma exemplul Angelei Merkel pentru a dezamorsa criza socială pe care tot ei au creat-o”: Ea le  sugerează guvernaților ”să admită că au greșit, să își ceară scuze și să retragă deciziile aberante”.

Fostul edil al Capitalei îi acuză pe guvernanți că „au pedepsit un popor întreg pentru că n-au fost în stare să închidă cluburile și terasele în care se organizau petreceri”.

„Au coborât ora de interdicție de circulație atât de mult încât au afectat majoritatea cetățenilor care au fost responsabili în fața pandemiei! Este profund greșit să-i sancționezi pe cei mulți și corecți, pentru că tu, Guvern, nu ești în stare să-i controlezi pe cei care au încălcat în mod sistematic regulile”, a mai scris Firea.

Mii de oameni au protestat în toată țara împotriva restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Principalele revendicări sunt  cele legate de restricțiile de circulație, redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber. 

Protestele de luni seara, din București, nu au fost lipsite de incidente. Prefectul Capitalei a anunțat că  300 de persoane au devenit violente, iar poliţia a aplicat sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea