x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Nicușor Dan a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru piste de biciclete

Firea: Nicușor Dan a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru piste de biciclete

29 Dec 2021   •   10:42
Firea: Nicușor Dan a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru piste de biciclete
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele de biciclete din oraș.

„Ministrul Mediului a anunțat în urmă cu o săptămână că Bucureștiul pierde finanțarea penru cele 4 tasee de piste pentru bicicliști. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ și pentru reducerea poluării”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul primar general Gabriela Firea spune că a preluat proiectele de la zero și că specialiștii din primărie au realizat documentațiile. Conform acesteia, acum un an erau finalizate traseele Piața Victorie-Pipera, Națiunile Unite-Grrozăvești, Bd. Regina Elisabeta-Piața Eroilor și ultima bucată din pista de pe Calea Victoiei. Lucrările urmau să înceapă la traseul Națiunile Unite – Piața Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piața Victoriei la Mihai Bravu, era emisă și autorizația de construire.

„Ce a făcut Nicușor Dan? Nimic, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală . Mai mult, a anunțat clar că nu vor fi prea curând piste în oraș. În ultimul an, nu s-a mișcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară. S-au găsit tot felul de motive: că pistele sunt pe trotuar și nu pe carosabil, că pistele trec prin terasele amenajate ilegal pe trotuare și sunt un pericol, că sunt colorate în roșu și nu în verde etc. Nu a contat nici o secundă că proiectele aveau cel mai important aviz, al Poliției Rutiere, pe lângă toate celelalte documente”, a mai scris Firea pe rețeaua de socializare.

Ea susține că planul primarului general de a amenaja o pistă pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase.

Gabriela Firea anunță că va discuta cu ministrul Mediului și cu toți consilierii generali ai PSD pentru a vedea dacă se poate găsi o soluție ca fondurile nerambursabile să nu fie pierdute.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan