x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Poziţia lui Ponta în cazul Isar a venit în urma unor solicitări ale presei

Firea: Poziţia lui Ponta în cazul Isar a venit în urma unor solicitări ale presei

11 Feb 2016   •   08:08
Firea: Poziţia lui Ponta în cazul Isar a venit în urma unor solicitări ale presei

Poziţia lui Victor Ponta în cazul Lucian Isar a venit în urma unor solicitări ale presei, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

"Eu am înţeles că astăzi, în prima parte a zilei, domnul Victor Ponta a primit mai multe telefoane, SMS-uri, mail-uri, de la reprezentanţii mass-media din România care vroiau să ştie de la domnia sa, apropo de invitarea la DNA a domnului Isar, dacă domnia sa cunoaşte anumite amănunte din timpul mandatului de prim-ministru, pentru că domnul Isar a făcut parte, la un moment dat, din echipa lui Victor Ponta. Urmare a acestor întrebări din partea jurnaliştilor, domnul Ponta a postat acele lucruri pe Facebook. Nu a fost iniţiativa personală, au fost mai multe întrebări din partea presei (...)", a declarat, la România Tv, purtătorul de cuvânt al PSD.

Firea a negat că "laboratoarele" PSD ar fi formulat această explicaţie.

"Repet (...), domnul Ponta a fost solicitat de către mass-media să spună în ce măsură în timpul mandatului său a a avut anumite informaţii în legătură cu domnul Isar. Şi, încă o completare, domnul Ponta a luat o decizie, ca manager de guvern, politică, împreună cu domnul Antonescu. Domnul Ponta nu putea să facă anchete judiciare. Nu cred că este în căderea unui prim-ministru să facă anchete judiciare ", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Fostul premier Victor Ponta a afirmat că în perioada mandatului său de prim-ministru a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook. 

Agerpres

×