x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, privind decizia în dosarul cu Băsescu: Am fost surprinsă câtă vreme eu nu ştiam care e soluţia Parchetului

Firea, privind decizia în dosarul cu Băsescu: Am fost surprinsă câtă vreme eu nu ştiam care e soluţia Parchetului

28 Iul 2016   •   16:15
Firea, privind decizia în dosarul cu Băsescu: Am fost surprinsă câtă vreme eu nu ştiam care e soluţia Parchetului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat joi surprinsă de decizia luată de procurorul general în cazul dosarului pe care aceasta îl are cu fostul preşedinte Traian Băsescu. 

"Am fost surprinsă câtă vreme eu nu ştiam care este soluţia Parchetului, am aflat-o din presă pe surse şi astăzi am aflat tot din presă că s-a infirmat soluţia pe care eu nu o cunosc", a spus Firea, la PMB. 

În opinia ei, cercetările în acest dosar s-au prelungit prea mult. 

"Au trecut doi ani de la acel eveniment care a fost public şi cred că în acest răstimp se putea da o soluţie într-un fel sau altul pentru că eu nu sunt jurist şi nu vreau eu să anticipez care va fi soluţia magistraţilor, dar cred că în acest timp se putea găsi o soluţie. Mi se pare că s-a prelungit foarte mult această analiză şi eu am fost chiar şi însărcinată la audieri şi nu m-am prevalat nici măcar în acea perioadă. De asemenea, am fost supusă unui interogatoriu din partea avocaţilor domnului Băsescu şi nu m-am sustras de la el şi am răspuns tuturor întrebărilor. Şi, de asemenea, am fost de câte ori am fost solicitată la Parchet de către doamna procuror, prin urmare, a fost o surpriză pentru mine că s-a infirmat ceva care eu oricum nu ştiam, nu mi se adusese la cunoştinţă. Nu ştiu dacă mai interesează pe cineva când se va da o soluţie. Mai aşteptăm încă doi ani? Întreb retoric", a adăugat Firea. 

Procurorul general Augustin Lazăr a infirmat soluţia dată de un procuror de la Parchetul General privind trimiterea în judecată a fostului preşedinte Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în legătură cu declaraţiile făcute la adresa Gabrielei Firea. 

El a infirmat soluţia de trimitere în judecată a lui Traian Băsescu, deoarece în rechizitoriu faptele sunt descrise la modul general, este luată în considerare doar percepţia Gabrielei Firea în acest caz, iar depăşirea limitelor libertăţii de exprimare nu implică în mod necesar intrarea în sfera răspunderii penale, se arată în ordonanţa semnată de Augustin Lazăr, prin care s-a dispus reluarea anchetei în acest caz. www.agerpres.ro

×