x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Iordache despre abuzul în serviciu: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag

Florin Iordache despre abuzul în serviciu: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag

05 Apr 2017   •   22:17
Florin Iordache despre abuzul în serviciu: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag
Sursa foto: Steluta_Popescu

Social-democratul Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a afirmat, miercuri seară, la Sinaia, că Parlamentul va stabili "fără îndoială" un prag privind abuzul în serviciu, motivând că acesta este "obligatoriu".

"Fără îndoială, da (este nevoie de un prag - n.r.). Dacă citiţi decizia Curţii în integralitate, se precizează acolo foarte clar că trebuie stabilit un prag. (...) Vedem ce propune, dar fără îndoială Parlamentul va stabili un prag. Putem discuta de mărimea pragului, dar e obligatoriu să introducem un prag", a spus Iordache, răspunzând unor întrebări.

Proiectul de lege pentru punerea în acord a prevederilor Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale va fi trimis în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a reiterat că nu va propune un prag pentru abuzul în serviciu.

"Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Ştiu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea şi până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului (...) este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR. (...) Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în dispozitivul deciziei Curţii nu se vorbeşte de prag. (...) Proiectul de lege (...) îl voi trimite în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Va trece pe la Comisiile juridice. (...) Când va ajunge acolo, unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache, dumnealui (...) poate să intervină, în limita competenţelor constituţionale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem iniţiatori, iar dânşii sunt decidenţi", a spus Toader într-o conferinţă de presă. www.agerpres.ro

×