x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman (PNL): Dacă Guvernul Ciucă nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică

Florin Roman (PNL): Dacă Guvernul Ciucă nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică

01 Noi 2021   •   11:40
Florin Roman (PNL): Dacă Guvernul Ciucă nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică

PNL a acționat ca un partid responsabil în această criză politică, declară la RFI vicepreședintele liberal Florin Roman. El speră că în următoarele două zile, „negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice" și că Guvernul minoritar Ciucă va primi miercuri votul de învestitură în Parlament.

Florin Roman speră într-un Guvern cu puteri depline în perioada următoare: „Așteptările noastre sunt normale și așteptate de toți românii, adică să avem un Guvern cu puteri depline în perioada următoare, un Guvern care să ne ajute pe trei-patru obiective majore și anume să avem un Guvern care poate genera un proiect de buget de stat, un proiect de buget al asigurărilor sociale, un Guvern care să poată interveni eficient în criza pandemică, un Guvern care să poată interveni eficient în criza energetică și un Guvern care să pună în practică și să operaționalizeze PNRR-ul".

Vicepreședintele PNL spune la RFI că s-a întins coarda prea mult: „Mai sunt două zile până la votul de învestitură și eu sper că negocierile vor triumfa în fața declarațiilor politice. Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toți parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult, populația este vlăguită, este obosită și eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică".

Întrebat dacă PNL nu prelungește criza politică, propunând un Guvern minoritar fără șanse de a fi votat, Florin Roman a răspuns: "Eu cred că noi am acționat ca și partid responsabil. Peste tot în lume, atunci când o majoritate constituită și dovedită dă jos un Guvern, cum a fost cazul acelei alianțe între PSD, USR și AUR, în mod constituțional și logic, acea majoritate ar fi trebuit să vină și cu o majoritate pentru desemnarea unui premier care sigur, putea să ia și un vot de învestitură în Parlament. Noi ne purtăm responsabil".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Roman