x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman: Soluția pentru eliminarea pensiilor speciale, abrogarea capitolului din Statut

Florin Roman: Soluția pentru eliminarea pensiilor speciale, abrogarea capitolului din Statut

24 Noi 2020   •   11:09
Florin Roman: Soluția pentru eliminarea pensiilor speciale, abrogarea capitolului din Statut

Singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea articolului 11 din statutul senatorilor și deputaților și nu există o altă soluție care să rezolve pe deplin întreaga problemă, afirmă liderul deputaților PNL, Florin Roman.

„Din punct de vedere al Partidului Național Liberal, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea articolului 11 din statutul senatorilor și deputaților și nu există o altă soluție care să rezolve pe deplin întreaga problemă. În altă ordine de idei, astăzi, am depus, la primele ore ale dimineții, o solicitare ce convocare a birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului în care solicităm, în procedură de urgentă, convocarea BPR pentru ora 10.00. Așteptăm ca BPR-ul să trimită la Comisia de statut proiectul de lege al Partidului Național Liberal, care este blocat din luna iunie de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru a fi dezbătut și votat astăzi în Plen”, spune Florin Roman.

El afirmă că Partidul Național Liberal a depus această inițiativă legislativă, la începutul acestui an, dar inițiativa ”este blocată de către domnul Ciolacu și PSD, la nivelul Biroului Permanent”.

„Rugăm și solicităm tuturor partidelor parlamentare, să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în Comisia de statut și în plen, pentru proiectul de lege care abrogă capitolul 11, cel care în articolele 49 și 50 face referire la acordarea indemnizațiilor pentru limită de vârstă pentru parlamentari”, adaugă liderul deputaților liberali.

El precizează că legea prevede clar în ce fel se poate renunța la pensiile speciale ale parlamentarilor.

„Sunt doar trei situații. Prima situație este cea de condamnare penală, moment în care parlamentarul respectiv nu mai are dreptul la pensie specială. A doua situație, explicită, este renunțarea prin cerere scrisă, venită din partea parlamentarului. Și trei, abrogarea”, mai spune Roman.

El menționează că liberalii susțin abrogarea în integralitate a acestui capitol.

„Am văzut în aceste zile o atitudine a vechii clase politice reprezentată de domnul Ciolacu și de domnul Dragnea, practic, asistăm la o reacție la indigo a ceea ce s-a întâmplat în 2016, când domnul Ciolacu și domnul Dragnea au jucat o mare cacialma. Și-au depus în data de 19 demisiile însă, acestea nu au fost finalizate, conform statutului, cu vot în plen ci doar cu un memorandum la nivelul Biroului Permanent. Acest memorandum este insuficient pentru a finaliza procedura parlamentară prin demisie”, conchide Florin Roman.

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Roman