x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Folcloristii, agentii electorali ai PRM

Folcloristii, agentii electorali ai PRM

25 Aug 2004   •   00:00

Intinerirea cu 65% a listelor PRM pentru alegerile parlamentare din toamna si eficienta in activitatea legislativa nu vor afecta cele cateva vedete care ocupa la aceasta ora fotolii de deputati: Irina Loghin, Ion Dolanescu, Dumitru Dragomir si Mitzura Arghezi.

DANA PICIU

Desi interpretii de muzica populara Ion Dolanescu si Irina Loghin si seful LPF Dumitru Dragomir au avut o activitate parlamentara mai mult decat modesta, ei vor candida si in aceasta toamna pentru un fotoliu de parlamentar.

LA NUNTI SI SPECTACOLE. Seful staff-ului de campanie al PRM, Nicolae Vasilescu, ne-a declarat ca activitatea celor trei a fost deja analizata, iar Biroul Permanent a ajuns la concluzia ca ei au notorietate si au fost foarte buni "la propaganda", de aceea i-a propus pe liste. Ei au fost propusi, de asemenea, de filialele PRM pe care le reprezinta in Parlament. "Eu nu sunt in stare sa adun pe un stadion nici trei oameni carora sa le spun ceva. Irina Loghin insa este capabila sa adune mii de oameni la un loc carora le transmite si un mesaj politic cand le canta", a spus Vasilescu. El a precizat ca artistii deputati de la PRM nu uita niciodata, in campanie electorala sau nu, cand sunt la spectacole sau la nunti sa spuna ca fac parte din PRM si ii indeamna pe cei care ii admira sa voteze acest partid. Veterana Mitzura Arghezi, desi are 80 de ani, este si ea propusa pe listele de candidati la Parlament. "Sa intinerim partidul nu inseamna sa renuntam la experienta. Mitzura Arghezi da dovada de o vioiciune mai mare decat multi tineri din partid si face mai mult sport ca mine", a precizat Vasilescu.

ANALIZA FINALA. Partidul se afla in faza depunerii listelor cu propuneri din teritoriu la comisia de cadre de la Bucuresti, actiune care va fi valabila pana la 1 septembrie. Dupa aceasta data, timp de o luna, comisia de cadre, condusa de Corneliu Vadim Tudor, va analiza fiecare propunere si va stabili cine va ramane pe listele finale de candidati. Principalele criterii de selectare a candidatilor sunt studiile superioare, munca in interiorul partidului, instinct politic si eventual cunoasterea unei limbi straine. Ca toti ceilalti amatori de fotoliu parlamentar, Loghin, Dolanescu si Dragomir vor fi si ei supusi analizelor comisiei de cadre.

LOGHIN. Irina Loghin a refuzat sa ne confirme sau sa ne infirme daca mai vrea sa candideze la alegerile parlamentare din acest an. Contactata telefonic, initial, artista s-a aratat disponibila sa intre in dialog cu noi, dar, cand a auzit despre ce ar fi subiectul discutiei, s-a scuzat ca se afla intr-un magazin si a inchis telefonul.

DOLANESCU. Ion Dolanescu ne-a declarat ca liderul PRM i-a promis de acum trei luni ca il va pune din nou pe liste. "Vadim Tudor mi-a spus ca multi "ma mananca" in fata lui, dar ca el ma va pune pe mine pe liste, nu pe ei", a precizat Dolanescu. In privinta criteriilor are doar o singura problema. Ca si Dumitru Dragomir, Dolanescu nu stie o limba straina, dar, daca este nevoie, o sa invete. Daca va fi reales parlamentar vrea sa lucreze in Comisia de agricultura, pentru ca simte ca acolo este locul lui.

DRAGOMIR

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este hotarat: vrea si el sa candideze din nou pentru Camera Deputatilor. El nu se teme de analiza pe care comisia de cadre a partidului o va face fiecarui pretendent la fotoliul parlamentar. "Pe mine ma analizeaza si rasanalizeaza toata lumea de 30 de ani si nu am avut nici o problema", ne-a spus Dragomir. In ce priveste criteriile de competenta, deputatul a spus ca le indeplineste pe toate, mai putin pe aceea cu limbile straine. "Vorbesc doar putin engleza. Dar asta nu-i o problema. Ma descurc si in China, daca este nevoie", a mai spus Dragomir.

×
Subiecte în articol: politic dragomir