x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabi Firea a depus plângerea penală împotriva lui Băsescu: "Nu i-a mai rămas decât să se războiască cu morţii"

Gabi Firea a depus plângerea penală împotriva lui Băsescu: "Nu i-a mai rămas decât să se războiască cu morţii"

de Veronica Micu    |    16 Apr 2014   •   12:59
Gabi Firea a depus plângerea penală împotriva lui Băsescu: "Nu i-a mai rămas decât să se războiască cu morţii"
Sursa foto: MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat astăzi la Parchetul General, unde a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de ameninţare şi şantaj. Firea a venit însoţită de avocatul Lucian Bolcaş.

Gabriela Firea a transmis un mesaj emoţionant de pe scările Parchetului, spunând că, fiind în Săptămâna Mare, l-a iertat uman pe preşedinte, cu toate că şeful statului i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei, pe şefi, şi l-a ameninţat pe soţul ei cu închisoarea. "Nu i-a mai rămas nimic decât să se războiască cu morţii, cu soţul meu, întinându-i memoria", a spus Firea după ce a depus plângerea.

"Ca senator, am datoria şi responsabilitatea să apăr onoarea Parlamentului. (...) Justiţia va decide cât de întemeiată este plângerea mea", a continuat senatorul PSD.

"Am fost bulversată după declaraţia făcută de preşedinte. (...) Eu aseară am fost bulversată după declaraţiile pe care le-a făcut şi nu am înţeles toate nuanţele, dar când am ajuns acasă, fiul cel mare s-a simţit profund umilit şi jignit, pentru că, printre punctele şi suspensiile preşedintelui cu privire la faptul că toţi bărbaţii care au fost sprijiniţi de mine în viaţa mea au sfârşit-o prost, el s-a gândit şi la tatăl lui, primul soţ, care într-adevăr a sfârşit-o prost, şi a decedat după cinci ani de suferinţă, dar nu din cauza senatorului Firea. Fiul meu mi-a spus să-i transmit lui Traian Băsescu mesajul lui. El mă iubeşte, mă susţine, nu îi este ruşine cu mine şi nu se simte ghinionist că sunt principala femeie din viaţa lui", a afirmat Gabriela Firea.

"Dacă preşedintele se foloseşte de pupitrul de la Cotroceni, mă folosesc şi eu să-i transmit un mesaj. Am fost bulversată, m-am simţit jignită, mai ales când s-a făcut referire la bărbaţii din viaţa mea. (...) Fiul meu mi-a spus să-i transmit lui Traian Băsescu mesajul lui. El mă iubeşte, mă susţine, nu îi este ruşine cu mine şi nu se simte ghinionist că sunt principala femeie din viaţa lui. (...) Mă aştept ca-n ziua când va fi prezentat raportul final al Comisiei Nana, preşedintele să vină cu un dosar în care să arate că fiul meu, în vârstă de un an, are probleme la locul de joacă, că a furat maşina lui Gigel", a mai spus Gabriela Firea.

"Semnarea acestei plângeri nu este un gest al PSD sau al coaliţiei de guvernare. Dacă parlamentarul ameninţat şi şantajat de preşedinte făcea parte din orice grup parlamentar - de la PP-DD, de la PNL, de la PDL -, aş fi semnat cu aceeaşi convingere. În primul rând, un preşedinte al ţării nu are voie să şantajeze şi să ameninţe un membru al Parlamentului doar pentru că acesta face parte din comisia care anchetează o anumită situaţie. E un gest intolerabil şi niciun preşedinte, niciun prim-ministru, niciun om care ocupă funcţii importante în stat nu are voie să şantajeze, să ameninţe un membru al Parlamentului. Al doilea mesaj este că, practic, prin ceea ce a făcut duminică preşedintele Băsescu a aruncat în aer şi a dat o impresie foarte clară că el este cel care controlează justiţia", a spus premierul Victor Ponta, marţi, la Palatul Parlamentului.

×