x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabi Firea: Triada Băsescu-Iohannis-Blaga sabotează România la Bruxelles

Gabi Firea: Triada Băsescu-Iohannis-Blaga sabotează România la Bruxelles

04 Sep 2014   •   15:22
Gabi Firea: Triada Băsescu-Iohannis-Blaga sabotează România la Bruxelles

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă, într-o declaraţie de presă difuzată joi, că 'triada Băsescu-Iohannis-Blaga sabotează România la Bruxelles'.

'În timp ce toată lumea luptă pentru ca România să obţină un portofoliu cât mai important la Bruxelles, triada Băsescu-Iohannis-Blaga face rău ţării în mod deliberat. Dacă România ratează şansa aceasta, atunci vina este exclusiv a acestor oameni care şi-au făcut o misiune din a-şi sabota propria ţară pentru interese meschine de grup', declară senatoarea PSD, în comunicatul citat de Agerpres.

Gabriela Firea precizează că, potrivit Legii 373/2013, dreptul de a nominaliza comisarul european aparţine Guvernului, 'nu lui Băsescu, nu lui Iohannis, nu lui Blaga'.

'Gestul lui Traian Băsescu de a-l suna pe Jean-Claude Juncker şi de a-l dezinforma cu privire la dreptul Guvernului de a nominaliza persoana care va ocupa un post de comisar european din partea României este după acelaşi model din 2012, când Băsescu a minţit-o pe cancelarul Angela Merkel, spunându-i că în Constituţia României nu există procedura suspendării preşedintelui', mai susţine vicepreşedintele PSD.

×