x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei

Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei

de Alice Petrescu    |    24 Feb 2021   •   09:58
Gabriela Firea cere majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea, cere majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei și le solicită părinților să-i „sensibilizeze” pe parlamentarii PNL, USR și UDMR prin mesaje online. Senatoarea PSD a anunţat că social-democraţii au depus un amendament la legea bugetului de stat pentru 2021 care prevede majorarea alocaţiilor. 

Fostul primar al Capitalei  a adăugat că peste trei milioane de copii din România merită respectul Executivului.

„Considerăm că cei peste 3 milioane şi jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerităţii. Aşa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiţi clienţi politici, pentru achiziţia unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinşi că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat şi votat şi de către parlamentarii din opoziţie”, a scris Gabriela Firea, pe o rețea de socializare.

În plus, prim-vicepreședintele PSD, îi invită pe părinți să le scrie parlamentarilor PNL, USR - PLUS și UDMR și să le ceară majorarea alocațiilor.

„Demarăm o campanie online prin care orice copil, părinți și bunici să îi sensibilizăm pe senatorii și deputații PNL, USR și UDMR, care s-au opus dublării alocațiilor copiilor. Adresa unde se poate accesa siteul este www.psd.ro/alocații, unde există o hartă interactivă unde veți găsi parlamentarii PNL, USR și UDMR din județul respectiv, în ordine alfabetică. Sunt convins că parlamentarii vor fi sensibili și vor vota amendamentul nostru”, conchide Firea.

Ludovic Orban, liderul PNL a anunțat că amendamentele opoziției la legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse, iar partidele care formează coaliția de guvernare au stabilit să nu depună amendamente și să voteze cele două proiecte în formă adoptată de către Guvern și transmisă Parlamentului.

×
Subiecte în articol: gabriela firea