x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, preşedinte interimar al PSD Bucureşti

Gabriela Firea, preşedinte interimar al PSD Bucureşti

09 Feb 2016   •   17:29
Gabriela Firea, preşedinte interimar al PSD Bucureşti
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Robert Negoiţă s-a retras de la conducerea PSD Bucureşti, în locul acestuia fiind numită preşedinte interimar Gabriela Firea, a anunţat, marţi, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD reunit la Palatul Parlamentului.

"Neplăcută starea care a existat în organizaţia PSD Bucureşti, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze aşa ceva, în condiţiile în care PSD-ul are prima şansă la Bucureşti, astăzi au fost luate nişte decizii şi de către CExN şi de unii colegi. Dl. Robert Negoiţă astăzi a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bucureşti şi a propus-o pe dna Gabriela Firea ca preşedinte interimar, pentru ca şansele acestei colege să crească, în condiţiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Generală a Capitalei", a detaliat Dragnea.

CExN al PSD a decis totodată excluderea din partid a lui Ilie Rafael, care a făcut nişte afirmaţii în presă "care încalcă în mod flagrant codul de conduită". "Şi chiar dacă nu era acel cod adoptat, măsura era aceeaşi, a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg de partid care nu sunt permise", a argumentat preşedintele PSD.

De asemenea pentru faptul că organizaţia PSD sector 5 intenţionase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid, CExN al PSD a decis suspendarea lui Cristian Rizea, pe o perioadă de şase luni, din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD sector 5, conducerea interimară fiind preluată Ligia Moldovan. În prezent, Ligia Moldovan deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei de femei PSD sector 5.

"De asemenea, pentru că dna Firea nu mai poate rămâne preşedintele organizaţiei PSD Ilfov şi pentru că Ilfovul este
o organizaţie importantă în contextul alegerilor locale din Bucureşti şi pentru a se realiza totuşi o colaborare bună între Ilfov şi Bucureşti, Robert Negoiţă a fost numit secretar regional pe regiunea Bucureşti - Ilfov pentru a ajuta şi campania de la Ilfov şi campania de la Primăria Capitalei", a precizat Liviu Dragnea.

La şefia organizaţiei PSD Brăila a fost numit Ion Rotaru, în funcţia de preşedinte interimar, locul fiind vacantat la ultimul congres PSD.  AGERPRES

×