x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Situația financiară este dificilă la Primăria Capitalei și nu este o noutate/ Auditul este foarte bine să fie făcut

Gabriela Firea: Situația financiară este dificilă la Primăria Capitalei și nu este o noutate/ Auditul este foarte bine să fie făcut

29 Oct 2020   •   17:07
Gabriela Firea: Situația financiară este dificilă la Primăria Capitalei și nu este o noutate/ Auditul este foarte bine să fie făcut
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat, joi, 29 octombrie, că este foarte bine că se va face un audit la Primăria Capitalei, menționând că se va descoperi că este adevărat ceea ce a spus când era primar general și anume că situația financiară este dificilă.

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt. I-am trimis, şi mai am copiile, foarte multe adrese oficiale şi i-am solicitat şi audienţă oficială în care i-am explicat că, din cauza faptului că Primăria Capitalei nu mai are dreptul prin lege să încaseze taxe şi impozite locale şi singura sumă pe care o primeşte lunar este cea din cota de impozitul pe venit aferentă lunii respective şi pentru că Ministerul de Finanţe de doi ani de zile ne-a micşorat această cotă şi nu au putut fi achitate toate facturile, am rămas cu multe datorii, am solicitat sprijin măcar în sensul aprobării unui împrumut din trezorerie pentru a avea dobânda mai mică sau de pe piaţa bancară privată, lucru care nu s-a acordat", a afirmat Firea.

De asemenea, aceasta a menționat că la Primăria Capitalei au fost annual ami multe controale, audituri din partea Curții de Conturi și din partea inspecției fiscal a Ministerului de Finanțe.

„Eu nu am ţinut ascuns acest lucru, şi anume situaţia dificilă din punct de vedere financiar a Primăriei Capitalei. Am spus, de asemenea, că avem conturile blocate din cauza unei situaţii create acum 16 ani, când primar era altcineva, şi nu mi se poate imputa mie acea decizie. Aşa cum spuneam şi acum, contul este blocat şi l-am avut blocat şi în perioada de campanie de către avocaţii domnului Costică Constanda. Prin urmare, ca să facem o comparaţie, domniile lor ţin la secret bugetul pe anul viitor, dar eu nu am ţinut la secret situaţia reală financiară a Primăriei Capitalei. (...) Prin urmare, auditul este foarte bine să fie făcut. Noi am avut anual mai multe controale, audituri din partea Curţii de Conturi, din partea inspecţiei fiscale a Ministerului de Finanţe, nu am dus lipsă de control. Dacă se doresc în plus, este foarte bine. Vor afla că ceea ce am spus eu în toţi aceşti ani este adevărat. Altceva nu vor descoperi", a mai spus fostul primar general al Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la ceremonia de învestire a lui Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei, că așteaptă un „audit serios” la PMB. Orban a mai precizat că din analizele effectuate la nivel guvernamental, situația financiară este „foarte proastă”.

×