x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: Antonescu e sfătuit greşit. Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu la prezidenţiale

Geoană: Antonescu e sfătuit greşit. Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu la prezidenţiale

22 Dec 2013   •   12:44
Geoană: Antonescu e sfătuit greşit. Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu la prezidenţiale

Mircea Geoană este de părere că USL are în continuare o şansă de supravieţuire. Însă, dacă Uniunea nu va funcţiona mai departe, social-democraţii vor trebui să caute alte "formule".

"Trebuie să dăm o şansă - poate ultima şansă - USL-ului să continue (…) Cred că următoarele câteva luni, probabil până în apropierea alegerilor europarlamentare, vor fi decisive pentru acest proiect politic", a spus Geoană, într-un interviu acordat Mediafax.

"Prima noastră preferinţă ca PSD e să ţinem USL împreună. (…) Dar dacă nu merge şi nu merge, va trebui să căutăm alte formule, pentru că pe mine mă interesează mai mult decât sigla USL dacă guvernarea este stabilă, dacă majoritatea funcţionează", a afirmat fostul lider al PSD.

Geoană a mai spus că se poate guverna şi cu majorităţi mai mici de 70%, cât are USL.

"Nu e obligatoriu să ai 70%! Noi am guvernat în anii 2001-2004, guvernarea PSD de atunci, cu Guvern minoritar cu susţinere din Parlament. Şi a mers ceas. Au fost patru ani de zile în care nu a fost vreo sincopă în Parlament cu privire la legislaţie. Se poate guverna şi cu majorităţi mai mici", a amintit Geoană.

Întrebat cum vede posibilitatea ca Victor Ponta să fie "împins" de partid către o candidatură la prezidenţiale, Geoană a spus că "Victor Ponta a crescut foarte mult ca om politic şi cred că ştie foarte bine ceea ce este bine pentru el şi ceea ce este bine pentru partid. Noi suntem aici să-l susţinem în demersurile, evident logice şi fireşti, pe care şi le va asuma ca lider al partidului".

"Sunt convins că are o decizie grea în faţa lui. Nu e o decizie uşoară. Este firesc la vârsta lui să-şi propună poate ca primă opţiune să rămână prim-ministru în continuare, să rămână liderul partidului nostru în continuare. Cred că ce spune la televizor nu este nimic altceva decât reflectarea unei gândiri care este naturală, este normală, este logică", a spus senatorul PSD.

Geoană: Antonescu a sabotat chimia personală cu Ponta


Mircea Geoană crede că preşedintele PNL Crin Antonescu a "îmbrăţişat" o tactică de comunicare prin care se distanţează de zona de guvernare şi astfel a sabotat relaţia şi chimia personală pe care o avea cu premierul Ponta.

"Domnul Antonescu a îmbrăţişat o tactică de comunicare şi poziţionare politică din partea unei echipe de consultanţi care îl sfătuiesc să se diferenţieze, să se contrasteze faţă de ceea ce înseamnă guvernare care erodează şi acest lucru cred că este evident.Are în acest moment o strategie, probabil echipa sa îl sfătuieşte în acest fel. Cred că îl sfătuieşte greşit. Cred că această strategie este greşită. Are încă timp să o remedieze. Nu spun că trebuie să se iubească cu Victor Ponta sau liberalii trebuie să-i iubească pe social-democraţii, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastră politică, într-un raport de practic doi la unu între PSD şi liberali, am acceptat acea paritate", a spus senatorul PSD..

El a apreciat că, dacă liberalii îi respectă pe social-democraţi, există şansa ca relaţia dintre cele două partide, în cadrul USL, să devină "decentă şi funcţională".

"Cred că e bine să fim respectaţi şi dacă suntem respectaţi poate că mai există o şansă ca această poveste de dragoste, care se sfârşeşte acum în lacrimi şi în scandal, să devină măcar o relaţie decentă şi funcţională", a spus Geoană.

Întrebat dacă Antonescu ar fi un prezidenţiabil pe care electoratul PSD să-l sprijine anul viitor, în condiţiile în care ar renunţa la această strategie de departajare de PSD, Geoană a precizat: "Haideţi să nu ne mai ascundem după copac. Fiecare electorat doreşte un candidat din propriul său destin politic. Deci, evident că publicul PSD şi-ar dori un candidat la prezidenţiale din partea PSD".


×