x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu, despre Cioloş în PNL: N-aş mai avea acelaşi respect dacă ar face pasul înainte de alegeri

Gorghiu, despre Cioloş în PNL: N-aş mai avea acelaşi respect dacă ar face pasul înainte de alegeri

01 Oct 2016   •   23:10
Gorghiu, despre Cioloş în PNL: N-aş mai avea acelaşi respect dacă ar face pasul înainte de alegeri

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că premierul Dacian Cioloş nu se va înscrie în partidul pe care ea îl conduce şi că n-ar mai avea acelaşi respect faţă de el dacă ar face un astfel de pas înainte de alegeri, precizând, însă, că aceasta nu exclude perspectiva unui proiect comun după alegeri.

"Din momentul în care prim-ministrul a anunţat că nu doreşte să facă acest pas (...) n-a insistat nimeni din PNL să-l facă şi nu aşteaptă nimeni să-l facă. (...) Nu va face acest pas, e un om care îşi respectă angajamentele, iar eu n-aş mai avea acelaşi respect pentru domnia sa dacă ar face pasul înainte de 11 decembrie, în interiorul PNL. Asta nu exclude perspectiva unui proiect comun cu Dacian Cioloş după aceste alegeri", a afirmat Gorghiu, la finalul şedinţei conducerii partidului.

Ea a arătat că a avut nişte discuţii, alături de colegii săi de partid, cu Dacian Cioloş, dar pe programul de guvernare.

"I-am spus cam ce idei avem noi, cam ce idei am vrea să preluăm din proiectele pe care domnia sa la are în lucru şi sunt nefinalizate. Tot ce înseamnă pachet antisărăcie, pe debirocratizare, partea de mobilitate a celor care îşi doresc locuri de muncă şi nu au în judeţele lor, pachete de start-up pentru diaspora sunt proiecte pe care noi le dorim continuate. Evident că discuţiile vor continua, dar altfel de discuţii decât cele tehnice legate de programul de guvernare şi dacă le-am avut, nu vi le-aş spune", a declarat Gorghiu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, candidatul de prim-ministru nu este obligatoriu să aibă şi carnet de partid, dar guvernul trebuie să fie politic.

La remarca unui jurnalist, că şeful statului a anunţat că nu va numi un premier independent, copreşedintele PNL a spus că un prim-ministru care se consideră compatibil cu "echipa liberală" reprezintă "o variantă de luat în calcul".

"Independenţa eu o văd altfel decât alţii. Simpatia pentru un partid politic nu înseamnă, în opinia mea, un carnet de partid. Un prim-ministru care ar declara la un moment dat că se consideră compatibil cu echipa liberală sau cu programul PNL mi se pare o variantă de luat în calcul", a explicat liderul liberal. www.agerpres.ro

×