x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu despre numirea lui Ungureanu la conducerea SIE: Preşedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga

Gorghiu despre numirea lui Ungureanu la conducerea SIE: Preşedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga

29 Iun 2015   •   21:34
Gorghiu despre numirea lui Ungureanu la conducerea SIE: Preşedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că deşi nici ea şi nici Vasile Blaga nu au fost consultaţi de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), liberalii vor susţine "categoric" această propunere, ea fiind agreată "unanim" la nivelul partidului.

Gorghiu a făcut această afirmaţie amintind că premierul Victor Ponta a anunţat că nu va vota propunerea lui Iohannis întrucât nu a fost consultat de şeful statului pe acest subiect.

"Preşedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga cu această propunere. Este o propunere pe care a făcut-o, dar este unul din oamenii cu expertiză şi este o propunere pe care categoric o vom susţine. Am avut discuţii cu Vasile Blaga despre propunerea înaintată de la Cotroceni şi în şedinţa de conducere a partidului şi toată lumea, unanim, a agreat să susţinem propunerea preşedintelui pentru Mihai Răzvan Ungureanu", a spus liderul liberal, la TVR.

În context, Alina Gorghiu a menţionat că, din punct de vedere constituţional, propunerea pentru conducerea SIE aparţine preşedintelui, iar votul Parlamentului.

"Îmi aduc aminte de poziţia lui Victor Ponta atunci când s-a votat în Parlamentul României proiectul referitor la (....) privilegiile parlamentarilor, pensiile speciale pentru colegii săi parlamentari din PSD. Atunci, întrebat fiind ce opinie are, a spus că nu e treaba lui, e treaba Parlamentului. Aş vrea acum să văd o poziţie consecventă (...), aş vrea să înţeleagă că de data aceasta este atributul preşedintelui să propună şi, bineînţeles, Parlamentul are dreptul să voteze această propunere", a susţinut Gorghiu.

×
Subiecte în articol: alina gorghiu mihai razvan ungureanu