x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Vom cere comisie de anchetă pe SRR; e de neacceptat hărţuirea jurnaliştilor care exprimă liber opinii

Gorghiu: Vom cere comisie de anchetă pe SRR; e de neacceptat hărţuirea jurnaliştilor care exprimă liber opinii

26 Sep 2016   •   15:12
Gorghiu: Vom cere comisie de anchetă pe SRR; e de neacceptat hărţuirea jurnaliştilor care exprimă liber opinii

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, că liberalii au început să strângă semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind radioul public, acuzând "cenzura executată sistematic" de către directorul instituţiei şi faptul că jurnaliştii de acolo sunt "hărţuiţi, agresaţi, urmăriţi" pentru că au exprimat liber "nişte opinii". 

Gorghiu a precizat că a discutat subiectul cu foarte multe organizaţii non-guvernamentale, cu reprezentanţii PNL din Consiliul de Administraţie şi cu lideri ai sindicatelor de acolo. 

"E de neacceptat să fie în halul acesta hărţuiţi, agresaţi, urmăriţi pentru că au îndrăznit sau îndrăznesc să-şi exprime liber nişte opinii cei care sunt jurnalişti acolo. Vom cere o comisie de anchetă, am început să strângem semnături, vom cere şi de la alte grupuri parlamentare semnături pentru a putea să dăm o gură de oxigen celor care fac şi îşi doresc să facă presă liberă în continuare în radioul public. Din păcate, unii care sunt azi în funcţii publice importante, cum e radioul public, confundă locul de muncă cu calitatea lor de prieteni de familie, foarte buni prieteni cu pesediştii, respectiv cu Ponta", a spus Alina Gorghiu la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: comisie de ancheta srr alina gorghiu