x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile

Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile

24 Ian 2017   •   22:00
Grindeanu, despre bugetul pe 2017: Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, Sănătatea, Agricultura şi IMM-urile
Sursa foto: RADU-BADOIU

Cei mai mulţi bani din bugetul din acest an vor fi primiţi de Transporturi, Sănătate, Agricultură şi IMM-uri, a anunţat marţi premierul Sorin Grindeanu. 

"Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile, (...) Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare (...). Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri. (....) De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal şi de anumite hotărâri judecătoreşti, chiar ale Curţii Constituţionale, care spun că salariile magistraţilor trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut (...) creşterile acelea de buget faţă de anii trecuţi. În rest, (...) ca şi idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiţii", a declarat premierul Grindeanu, la sediul PSD. 

Potrivit prim-ministrului, discuţiile privind proiectul de buget pe 2017 vor continua în această seară la sediul PSD. 

"Rostul acestor discuţii e foarte clar. Parte din colegii mei, dar nu neapărat ei, cât probabil parte din aparatul tehnic al fiecărui minister n-au înţeles ceea ce ne dorim de fapt. Şi anume cheltuirea banului public să se facă pe programe (...) Tot ceea ce avem prins în programul de guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte. Ăsta este rostul acestor întâlniri pe care o să le avem în continuare în această seară", a spus Grindeanu. 

Întrebat dacă Guvernul va aproba miercuri proiectul de buget pe acest an, Sorin Grindeanu a răspuns: "În funcţie de discuţiile din seara asta, care probabil se vor prelungi foarte mult. În mod cert, va trebui să dăm o notă în Guvern privind (...) noile limite, pentru că nu s-a ţinut cont de ceea ce noi am spus iniţial, astfel încât, dacă nu vom reuşi, va fi joi sau vineri şedinţa de Guvern. Ăsta a şi fost rostul întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai (...) Senatului şi ai Camerei Deputaţilor, astfel încât să-i informăm de posibilul program pe care-l vom avea în zilele următoare". 

Totodată, premierul Grindeanu a spus că îşi doreşte ca să fie finalizate în această seară consultările pe buget. 

"Eu sper să terminăm cu toate ministerele în seara asta, astfel încât să dăm timp (...) Ministerului Finanţelor să aşeze lucrurile în noua formă", a precizat Grindeanu. 

Pe de altă parte, premierul Grindeanu a negat faptul că s-ar fi pus în discuţie o eventuală remaniere a ministrului Finanţelor Publice, Viorel Ştefan. 

"Nu s-a pus discuţia remanierii domnului ministru al Finanţelor. Dânsul e aici, e prezent la toate întâlnirile, cu fiecare minister în parte", a adăugat Grindeanu. 

De asemenea, premierul a precizat că nu vrea să facă "pe repede înainte" lucrurile legate de buget. 

"Nu e un calendar care să fie fix. Noi ne-am fi dorit să fie Guvernul instalat mai repede. S-a vrut ca Guvernul să (...) fie instalat în ianuarie (...) Nu vreau să facem lucruri, cum ar fi cele legate de buget, doar pe repede înainte, astfel încât să ne ţinem neapărat de un anumit calendar şi să nu facem lucrurile cum trebuie", a mai afirmat Grindeanu. AGERPRES

×