x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grindeanu, după decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă privind modul de votare

Grindeanu, după decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă privind modul de votare

12 Iul 2017   •   18:55
Grindeanu, după decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă privind modul de votare

Fostul premier Sorin Grindeanu susţine că prin solicitarea sa adresată Curţii Constituţionale a României (CCR), după moţiunea de cenzură prin care i-a fost demis Cabinetul, a încercat să tragă ''un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează'' şi nu a urmărit să conteste în niciun fel rezultatul votului. 

Sorin Grindeanu subliniază, într-o postare pe pagina sa de facebook, că Parlamentul României trebuie recredibilizat în rândul cetăţenilor, un rol important avându-l parlamentarii, care trebuie ''să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituţiei''. 

''Am luat act de decizia Curţii Constituţionale de astăzi, care a respins ca inadmisibilă solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret în Parlament. Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moţiune, nu aceasta a fost intenţia mea, ci am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează. Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituţiei. E foarte important ca pe viitor să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuşi să recâştigăm încrederea românilor în Parlament, forul democratic suprem'', susţine Sorin Grindeanu în postarea sa. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu de examinare a condiţiilor în care au votat senatorii şi deputaţii la moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului său. 

Pe 29 iunie, Sorin Grindeanu a transmis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, solicitându-i acestuia examinarea condiţiilor votării la moţiunea de cenzură. 

"Având în vedere rolul Curţii Constituţionale de garant al supremaţiei Constituţiei, precum şi de unică autoritate de jurisdicţie constituţională în România, fără a solicita anularea adoptării moţiunii de cenzură din data de 21 iunie 2017, vă adresez rugămintea de a examina condiţiile votării de către senatori şi deputaţi a acestei moţiuni şi de a impune Parlamentului respectarea, pe viitor, a dispoziţiilor constituţionale şi legale privitoare la asigurarea caracterului secret al votului exprimat de parlamentari", spunea Grindeanu în scrisoare. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu