x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hans Klemm: Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii

Hans Klemm: Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii

19 Ian 2017   •   15:35
Hans Klemm: Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, spune, într-un interviu acordat news.ro, despre cele două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă vizând justiţia, că orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice.

”România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei. Tragerea la răspundere a indivizilor pentru acţiunile lor şi respectarea strictă a solidei legislaţii privind abuzul în serviciu sunt printre principalele motive ale recentelor progrese ale României.  (...)  Orice schimbare a legislaţiei anti-corupţie a României trebuie să se facă printr-un proces transparent, deplin consultativ, care consolidează lupta împotriva corupţiei şi pune capăt furtului bogăţiei ţării. Orice propunere legislativă care contravine consolidării statului de drept îi afectează pe toţi românii, indiferent de preferinţele lor politice. Nu considerăm „oportună” nici o măsură care slăbeşte statul de drept în România şi ne aşteptăm ca toate instituţiile din România să încerce să consolideze lupta naţiunii împotriva corupţiei”, afirmă diplomatul american.

De asemenea, Hans Klemm afirmă că Ambasada SUA aşteaptă să colaboreze cu noul guvern Grindeanu pentru a se asigura că schimbările legislative propuse, care ar putea afecta mediul de afaceri, sunt supuse unui atent şi transparent proces de consultare cu toate părţile interesate.

×