x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hellvig îi mulțumește lui Iohannis și cere sprijinul parlamentarilor: "Prioritatea SRI este întărirea statului de drept"

Hellvig îi mulțumește lui Iohannis și cere sprijinul parlamentarilor: "Prioritatea SRI este întărirea statului de drept"

19 Feb 2015   •   19:43
Hellvig îi mulțumește lui Iohannis și cere sprijinul parlamentarilor: "Prioritatea SRI este întărirea statului de drept"

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig s-a arătat onorat de încrederea acordată de președintele României, care l-a propus pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI) și și-a exprimat speranța că parlamentarii vor susține acest demers.

"Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Sper că, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate", a subliniat Hellvig, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Potrivit acestuia, interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești, și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept.

"De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței — în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale. Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise", a precizat Eduard Hellvig.

×