x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Impartire frateasca a primariilor de sector

Impartire frateasca a primariilor de sector

04 Feb 2004   •   00:00

Conducerea Aliantei Dreptate si Adevar PNL-PD a impartit frateste cele sase primarii de sector ale Capitalei. Democratii s-au decis sa arunce doi parlamentari in lupta pentru primarii: pe deputatul Anca Boagiu pentru Sectorul 2 si pe deputatul Liviu Negoita, la Sectorul 3. Viceprimarul Capitalei Calin Catalin Chirita, fost PNTCD, de-abia inscris in PD, va fi candidatul PD pentru Sectorul 5, inlocuindu-l pe Dan Liga. Si Anca Boagiu, si Chirita sunt nume noi pe lista PD, in special deputatul PD avand de trecut pana la nominalizare destule "obstacole" ale conducerii partidului si ale partenerilor de Alianta. Acesta ar putea fi si unul dintre motivele pentru care ea a negat ca ar vrea sa candideze la o primarie de sector.
Surse din PD sustin ca Dan Liga nu a primit tocmai bine "descalificarea" din cursa pentru Sectorul 5. Unul dintre minusurile candidaturii sale a fost apartenenta sa la o alta religie decat cea crestin-ortodoxa, Liga fiind adventist.
PNL a concurat pentru castigarea primariilor din Sectoarele 1, 4 si 6. Candidatii liberali vor fi deputatul Andrei Chiliman, la Sectorul 1, Adrian Inimaroiu si Cristian Poteras, la Sectorul 4, respectiv 6. SEDINTA. De altfel, sedinta de ieri a Biroul Permanent National al PD (BPN) a tinut destul de mult. Un motiv ar fi Cozmin Gusa. De cand a devenit membru in BPN, Gusa ii pune la grele cazne pe noii sai colegi. Democratii, obisnuiti cu sedinte de maximum doua ore, parasesc palizi sedintele care si-au dublat durata de cand Gusa ia cuvantul la fiecare punct de pe ordinea de zi. "Ba’ stiu ca-i place sa-si auda vocea", pufnea cu naduf ieri Cezar Preda, iesind din sala de sedinta a conducerii PD dupa trei ore si jumatate.

FUZIUNE. Presedintele PD, Traian Basescu, a anuntat ieri fuziunea a doua filiale ale Actiunii Populare si a unor membri ai altor patru organizat ii AP cu Partidul Democrat. Organizatiile din Bihor si Arad au trecut integral la PD, la fel si grupuri din Salaj, Cluj, Dolj si Timis, iar "procesul va continua", a declarat Basescu. Fostul vicepresedinte AP Octavian Bot a primit din partea democratilor functia de membru al BPN, responsabil cu dirijarea procesului de fuziune in organizatiile PD a grupurilor venite din AP.
CAMELIA IONESCU

PUR propune sapte femei
Candidatii PUR pentru ocuparea celor sapte fotolii de primari in Capitala (de sectoare si Primaria Generala) vor fi in exclusivitate femei. Decizia a fost luata ieri de conducerea umanistilor, chiar la propunerea presedintelui Dan Voiculescu. "O femeie ingrijeste gospodaria, creste copiii si .i educa, ea este cea care are grija de "look-ul" casei, gateste, ea gestioneaza banii familiei si pe langa astea are si o slujba - propria ei cariera profesionala. Daca femeia poate sa faca toate acestea cu succes la ea acasa, atunci noi suntem convinsi ca poate administra si un oras. Credem cu adevarat ca o echipa de femei va reusi sa administreze Bucurestiul asa cum n-a fost el ingrijit niciodata", au fost argumentele lui Dan Voiculescu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic