x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încă un personaj cheie spune că știa de sentința lui Dan Voiculescu

Încă un personaj cheie spune că știa de sentința lui Dan Voiculescu

01 Noi 2017   •   19:30
Încă un personaj cheie spune că știa de sentința lui Dan Voiculescu

Președintele comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda a declarat despre audierea omului de afaceri Adrian Sârbu că acesta a spus că a fost martor când Florian Coldea i-a spus că are o soluție pentru Dan Voiculescu.

”Ne-a spus că sunt patru capitole la care dorește să se refere, canalele media și implicarea prin cele două persoane din conducerea SRI de a prelua unele instituții media”, a spus Manda, arătând că Sârbu a făcut referire la ”decizia CSAT din 27 iulie 2010, care consfințește că presa este o vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, iar astfel s-au creat premisele pentru preluarea de către SRI a unor instituții media, prin plantarea de ofițeri, dar și prin dreptul de a asculta pe mandate de siguranță națională anumiți jurnaliști”.

Potrivit președintelui comisiei SRI, Sârbu a spus că a fost martor când ”domnul Coldea i-a spus că  are soluție pentru Voiculescu”. Întrebat dacă are martori sau dovezi, în acest sens, Sârbu a precizat că dacă va fi dat în judecată, pentru această declarație, va veni cu probe în instanță.

Manda a mai declarat  că potrivit declarațiilor lui Sârbu,”s-a încercat implicarea SRI în coordonarea editorială a instituțiilor media, prin surse”, iar acesta a făcut referire la un articol în care Maior a confirmat că sunt ofițeri activi în media.

×