x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Incorect atacul lui Băsescu împotriva tinerilor cu studii, care vor să se întoarcă în ţară, să lucreze

Incorect atacul lui Băsescu împotriva tinerilor cu studii, care vor să se întoarcă în ţară, să lucreze

18 Sep 2014   •   21:25
Incorect atacul lui Băsescu împotriva tinerilor cu studii, care vor să se întoarcă în ţară, să lucreze
Sursa foto: Incorect atacul lui Băsescu împotriva tinerilor cu studii, care vor să se întoarcă în ţară, să lucreze

Premierul Victor Ponta a calificat, joi, drept incorect atacul preşedintelui Traian Băsescu împotriva 'tinerilor care au studii' şi vor să se întoarcă în ţară şi să lucreze. "Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, ne-a făcut multă cinste prin ceea ce a învăţat şi ceea ce vrea să facă pentru ţara sa, iar declaraţia acesteia referitoare la faptul că nu Guvernul este cel care trebuie să creeze locuri de muncă este 'foarte clară'", a declarat Ponta.

"Cred că a fost foarte clar ce a spus doamna ministru şi, sincer să fiu, tot acest atac pe care l-am vazut şi de la domnul preşedinte împotriva oamenilor tineri care au studii, care au capacitatea şi vor să se întoarcă în ţară să lucreze pentru România, cred că este un atac incorect", a afirmat prim-ministrul.

Ponta a spus că statul creează condiţiile pentru ca firmele private să asigure locuri de muncă, dar nu creează locuri de muncă în mod direct.

"Doamna ministru a spus un lucru extrem de liberal şi anume: statul nu creează direct locuri de muncă, că înseamnă să angajăm funcţionari. Statul acoperă necesităţile pentru serviciile publice. În special, din punctul meu de vedere, unde stăm cel mai prost este la sănătate şi la educaţie, unde trebuie în continuare să mărim sau mai bine zis să ocupăm schemele de personal. Mai departe, în lumea privată, statul nu creează locuri de muncă directe, că nu mai suntem în comunism, ci statul creează, asta a spus doamna ministru, şi a zis foarte bine, şi sigur că aceia care au avut răbdarea şi inteligenţa să citească tot răspunsul au înţeles asta, statul creează condiţiile pentru ca firmele private să creeze locuri de muncă", a explicat premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta