x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

03 Iun 2005   •   00:00

  • de
  • 4 iunie 2005
  • Infiintare - Ciontu anunta un nou partid

    Fostul presedinte al PPRM, Corneliu Ciontu, a declarat ieri ca s-a format un grup independent de 14 deputati, pe baza caruia va fi creat, in maximum 30 de zile, un nou partid de orientare populara crestin-democrata. Printre cei 14 se mai afla Anghel Stanciu, Gabriel William Branza, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocalteu, Olguta Cocrea, Dan Grigore, Dumitru Puzdrea si Ion Stoica. Cinci dintre acesti deputati reprezinta Partidul Blocul National Sindical, alesi pe listele PRM, care ulterior le-a retras sprijinul politic. Potrivit lui Corneliu Ciontu, acestui grup urmeaza a i se mai alatura si alti deputati, carora nu le-a dat numele. (Mediafax)

    Plecari - Demisii in PSD

    Deputatul Petre Lificiu, fost ministru al Mediului in guvernul Nastase, a parasit PSD inscriindu-se in Partidul Ecologist din Romania. Lificiu a primit propunerea de a candida la presedintia PER, aceasta formatiune politica avand convocat pentru sfarsitul saptamanii un Congres extraordinar. Din PSD a demisionat si Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului si Sportului in guvernul Vacaroiu, cunoscut ca un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu. El a aratat ca principalul motiv pentru care a luat aceasta decizie este faptul ca PSD s-a departat de stanga politica. (Mediafax)

    Cezar Preda - "PD are doar identitate de stanga"

    Deputatul PD Cezar Preda, candidat la sefia partidului, a declarat ieri ca PD are identitate doar pe culoarul de stanga. "Nu sunt adeptul schimbarii identitatii partidului deoarece timp de 13 ani PD s-a calit intr-o social-democratie autentica", a declarat Preda. El a adaugat ca "Partidul Democrat isi are identitatea sa doar pe culoarul de stanga si n-ar trebui sa-si caute o alta identitate in momentul in care este cel mai puternic partid din partea stanga a esichierului politic romanesc". (Rompres)

    Aderare - Germania ratifica tratatul la toamna

    Parlamentul Germaniei va supune ratificarii Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana dupa prezentarea de catre Comisia Europeana a raportului de monitorizare, pentru a vedea daca aceste doua tari respecta angajamentele pe care si le-au asumat, a declarat ieri, la Berlin, purtatorul de cuvant pe probleme de politica externa al Uniunii Crestin-Democrate (CDU, de opozitie), Friedbert Pflüger. Declaratia a fost facuta dupa intalnirea pe care premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a avut-o la Berlin cu crestin-democratii germani. Tot ieri insa, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, a cerut guvernelor europene sa ratifice tratatul la termenele prevazute si sa inceapa negocierile de aderare cu Turcia, pe 3 octombrie. (Monica Iordache)
    ×
    Subiecte în articol: politic