x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Înghesuială pentru postul de primar al Capitalei

Înghesuială pentru postul de primar al Capitalei

03 Aug 2015   •   12:14
Înghesuială pentru postul de primar al Capitalei
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Cu un an înainte de alegerile locale, concurenţa pentru postul de edil al Capitalei a început deja să se ascută. Independentul Nicuşor Dan şi-a făcut partid special pentru a obţine nu doar Primăria, dar şi Consiliul, Sorin Oprescu spune că oamenii încă îl vor, iar PNL are de ales între patru doritori.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat recent că îşi doreşte un nou mandat, în cazul în care va simţi că cetăţenii încă îl doresc. Oprescu a adăugat că a "luat pulsul" oamenilor şi a simţit că încă este nevoie de el în fruntea Capitalei, punând astfel capăt speculaţiilor potrivit cărora, în cadrul alegerilor de anul viitor, alianţa de guvernarea îl va susţine în locul său pe primarul Sectorului 4, Cristian Piedone Popescu. În pregătirea alegerilor, Nicuşor Dan, care a candidat ca independent în 2012, a înfiinţat partidul "Uniunea Salvaţi Bucureştiul", la începutul lunii trecute. Nicuşor Dan speră ca în acest fel să obţină locuri şi în Consiliul Local, dacă nu posturi posturi de primari de sector sau pe cel de edil şef, pentru sine. Lansat în faţa sediului DNA, partidul lui Nicuşor Dan are ca program electoral "curăţirea administraţiei locale". Pentru găsirea unui contracandidat pentru Sorin Oprescu, PNL a dat startul unei competiţii interne, candidaţii având termenul de înscriere în cursă până la 1 august. Fostul premier Petre Roman se numără printre cei care îşi doresc fotoliul de primar, de anul viitor, afirmând că îl recomandă competenţele profesionale şi faptul că s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Ludovic Orban este un alt concurent, acesta afirmând că se pregăteşte pentru această funcţie de 15 ani. Cristian Buşoi este un alt candidat liberal, europarlamentarul strângând deja adeziuni pe internet, din partea cetăţenilor. Ultimul înscris, din partea PNL, este omul de afaceri Costică Canacheu, care a mai încercat să candideze la primărie în 2012, pe când făcea parte din PDL.

15 candidaţi au concurat pentru postul de primar al Capitalei în cadrul alegerilor locale din 2012, câştigate de Sorin Oprescu.

"Intenţia mea de a candida pleacă de la faptul că sunt bucureştean de când m-am născut şi până astăzi. Trebuie să înţelegem ce este comun în ceea ce îşi doresc bucureştenii, pentru că în Capitală este o mare diversitate", Petre Roman, pretendent la funcţia de primar.

×