x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarul lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea se judecă după alegeri

Dosarul lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea se judecă după alegeri

27 Oct 2014   •   08:31
Dosarul lui Klaus Iohannis privind incompatibilitatea se judecă după alegeri
UPDATE 12:03 - Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins luni cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de a fi judecat mai devreme dosarul privind incompatibilitatea preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

În consecinţă, dosarul se va judeca la data stabilită iniţial, pe 18 noiembrie.
.............................

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate azi cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de judecare mai devreme a dosarului privind incompatibilitatea preşedintelui PNL Klaus Iohannis. Iniţial, instanţa supremă a stabilit pentru 18 noiembrie judecarea dosarului, însă ANI a solicitat preschimbarea termenului, pe motiv că acesta a fost fixat după al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Procesul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, relatează Agerpres. ANI a făcut recurs, însă dosarul a întârziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Agenţiei, Horia Georgescu, să trimită recent conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o cerere prin care solicita acestei instanţe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilităţile de tip 'RAJA', printre care şi cel al lui Iohannis.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Klaus Iohannis exercită, în prezent, al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu (2000 - 2004, 2004 - 2008, 2008 - 2012 şi 2012 - prezent).

×
Subiecte în articol: klaus iohannis dosar incompatibilitate