x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnire Iohannis - Orban. Legea pensiilor și bugetul pentru 2020, în centrul discuțiilor

Întâlnire Iohannis - Orban. Legea pensiilor și bugetul pentru 2020, în centrul discuțiilor

05 Dec 2019   •   14:27
Întâlnire Iohannis - Orban. Legea pensiilor și bugetul pentru 2020, în centrul discuțiilor
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat joi că a fost informat, în cadrul discuţiilor avute la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi o serie de miniştri, despre situaţia din ministerele respective, despre planurile acestora şi despre politicile publice pe care vor să le pună în practică, transmite Antena 3.

"Am avut câteva discuţii de lucru foarte bune cu premierul şi cu miniştrii de linie. M-au informat despre situaţia găsită la ministerele lor, despre planurile pe care le au şi despre politicile publice pe care vor să le pună în practică. Şi vom continua seria discuţiilor", a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis, despre legea pensiilor

”O nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condițiile în care foarte mulți pensionari și conducători ai unor instituții publice semnalează inegalități și inechități în actuala lege a pensiilor. Însă asta e o chestiune care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă și atentă a lucrurilor”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre Legea bugetului pentru 2020

”În condițiile unui guvern puternic minoritar, e evident că asumarea răspunderii e o metodă de legiferare delegată care poate să funcționeze. Pe orice tip de lege. Constituția nu face diferențe între anumite tipuri de lege care pot fi sau nu ar trebui să fie asumate de Guvern. Orice lege poate fi prezentată cu asumarea răspunderii Guvernului. Dar asta e strict o decizie a guvernului și, dacă se va face, cu siguranță veți primi această informație de la Guvern, nu de la mine”, a spus Klaus Iohannis, întrebat fiind ce părere are despre o eventuală asumare a răspunderii Guvernului Orban pe Legea bugetului 2020.

”Solicitarea mea pentru Guvernul Orban a fost să vină cu un proiect de buget care acoperă necesarul pe anul viitor și, evident, să fie cât mai aproape de limita acceptată de deficit, de 3% din PIB”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a chemat Guvernul Orban la raport

Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Muncii, Violeta Alexandru, Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Miercuri, premierul preciza că în cadrul întâlnirii se va face analiza "obişnuită" a situaţiei Guvernului.

×