x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnire PSD-PNL. Ce spune Alexandru Rafila despre deciziile din sănătate

Întâlnire PSD-PNL. Ce spune Alexandru Rafila despre deciziile din sănătate

11 Noi 2021   •   15:10
Întâlnire PSD-PNL. Ce spune Alexandru Rafila despre deciziile din sănătate
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții PSD și PNL au avut, joi, o întâlnire pe tema programului de guvernare privind domeniul medical. La final, Alexandru Rafila, posibila propunere a PSD pentru poziția de ministru al Sănătății, a spus că, printre altele, s-a discutat despre accesul la testare și creșterea siguranței în spitale.

Alexandru Rafila a dezvăluit că împreună cu reprezentanții PNL a discutat despre accesul extins al populației la testare. Ar putea fi pregătite peste o mie de centre în care să se facă testarea și să ne pregătim pentru valul 5 prin facilitarea accesului la asistență în amulatoriu pentru terapia antivirală.

În cadrul discuțiilor s-a mai vorbit despre evaluarea rapidă a spitalelor și creșterea siguranței în secțiile ATI. Riscurile nu vor fi niciodată înlăturate, trebuie să aflăm care sunt punctele critice, trebuie făcut trainingul personalului deoarece este necesar să lucrăm după proceduri, a mai spus Alexandru Rafila.

Există consens în urma acestor discuții, sunt convins că vom avea o formă finală a programului de guvernare, a precizat Rafila.

PSD și PNL negociază formarea unei alianțe de guvernare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl psd alexandru rafila