x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Mircea Paşcu, propus comisar european interimar

Ioan Mircea Paşcu, propus comisar european interimar

08 Iul 2019   •   16:48
Ioan Mircea Paşcu, propus comisar european interimar

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o scrisoare în care precizează că Guvernul îl propune pe Ioan Mircea Paşcu în calitate de comisar european interimar, după demisia Corinei Creţu, au declarat surse guvernamentale.
Potrivit surselor citate, premierul aşteaptă răspunsul în această săptămână. Sursele au precizat că încă nu au fost făcute propuneri de către partea română în ceea ce priveşte viitorii comisari europeni, pentru că încă nu au început negocierile.
Miercurea trecută, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, anunţa că Guvernul nu a retras propunerea ca Ioan Mircea Paşcu să ocupe funcţia de comisar european interimar.
În urma demisiei comisarilor europeni Corina Creţu şi Andrus Ansip, pentru a-şi prelua mandatele de europarlamentar, portofoliile acestora vor fi transferate cu titlu interimar altor doi comisari europeni, a decis preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit unui comunicat publicat miercurea trecută de Executivul comunitar.
Astfel, portofoliul Politicii Regionale, deţinut de Corina Creţu, va fi preluat de comisarul pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Acesta din urmă a mai fost comisar pentru Politică regională în precedenta Comisie Europeană, argument invocat acum pentru preluarea acestor atribuţii.
Portofoliul comisarului Andrus Ansip, Piaţa Unică Digitală, va fi preluat de către comisarul pentru Uniunea energiei şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.
Mandatul actualei Comisii Europene se încheie pe 31 octombrie.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat pe 28 iunie că PSD îl susţine pe Ioan Mircea Paşcu pentru funcţia de comisar european interimar, în urma demisiei Corinei Creţu. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ioan mircea pascu