x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Campania - cam liniştită; trebuie să evaluăm dacă legea electorală este bine gândită

Klaus Iohannis: Campania - cam liniştită; trebuie să evaluăm dacă legea electorală este bine gândită

08 Dec 2016   •   11:25
Klaus Iohannis: Campania - cam liniştită; trebuie să evaluăm dacă legea electorală este bine gândită

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază ca fiind ''cam liniştită'' campania pentru alegerile parlamentare, arătând că trebuie evaluat dacă legea electorală este bine gândită.


"Campania la final mi se pare ca şi la început - cam liniştită. (...) Cu siguranţă trebuie să ne gândim dacă este bine gândită sau trebuie să evaluăm dacă este bine gândită legea electorală, poate şi de acolo s-au limitat anumite manifestări care făceau campania mai colorată, dar asta este treaba următorului Parlament", a spus preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă un anumit candidat sau partid a provocat emoţia necesară pentru a-i scoate pe români la vot, el a răspuns: "Asta vom vedea, poate provoc eu acea emoţie. (...) De exemplu adresându-mă românilor. Este foarte important ca oamenii simpli să vadă că preşedintele vrea să se meargă la vot. Cred că acesta este rolul meu în această campanie şi de aceea repet: Mergeţi la vot!".

El a afirmat că este un partid care l-a convins să-i acorde votul, iar duminică sau luni va spune pe cine a ales. "Da, este un partid de care sunt convins", a arătat şeful statului.

Cu privire la referendumul din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari, el a susţinut că acest lucru va fi hotărât de viitorul Parlament.

"Cum rămâne va hotărî următorul Parlament. (...) Din păcate, nu am iniţiativă legislativă, poate ar trebui să schimbăm şi aici ceva", a mai spus Iohannis.

Sursa: AGERPRES

×