x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre legea privind majorarea salariilor în Educaţie şi Sănătate: Eu sunt pozitiv; o aştept la promulgare

Iohannis, despre legea privind majorarea salariilor în Educaţie şi Sănătate: Eu sunt pozitiv; o aştept la promulgare

08 Noi 2016   •   11:16
Iohannis, despre legea privind majorarea salariilor în Educaţie şi Sănătate: Eu sunt pozitiv; o aştept la promulgare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Parlamentul trebuie să lămurească lucrurile în ceea ce priveşte votul la legea referitoare la majorările salariale în Educaţie şi Sănătate, arătând că el este ''pozitiv'' în acest caz şi că aşteaptă actul normativ la promulgare.


"Aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să lămurească această chestiune, bănuiesc în Parlament. În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv. Aştept legea la promulgare", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat cum vede votul la legea privind majorările salariale.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%. Liberalii au absentat de la vot.

Marţi, PNL a anunţat că va contesta votul din Camera Deputaţilor asupra acestei legi.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că votul la această lege a fost un "furt".

În acest sens, liberalii au prezentat pe Facebook imagini potrivit cărora la votul din Camera Deputaţilor erau prezenţi 168 de deputaţi, şi nu 184 câţi au fost anunţaţi.

"Votul din Camera Deputaţilor asupra legii privind majorările salariale în Educaţie şi Sănătate a fost viciat prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168", au susţinut liberalii.

Sursa: AGERPRES

×