x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, la mitingul PNL de la Iaşi: Votul vostru, al românilor, contează la alegerile din 26 mai

Iohannis, la mitingul PNL de la Iaşi: Votul vostru, al românilor, contează la alegerile din 26 mai

11 Mai 2019   •   20:41
Iohannis, la mitingul PNL de la Iaşi: Votul vostru, al românilor, contează la alegerile din 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat sâmbătă, într-un discurs susţinut la mitingul electoral al PNL de la Iaşi, oamenii să meargă la vot pe 26 mai, el făcând referire la necesitatea de a scăpa ţara de "infractorii cocoţaţi în vârful statului".

"Ce e de făcut fiindcă suntem într-o ţară, care zicem noi, ţară europeană, democrată? Ce să facem? Nu putem să folosim aceleaşi metode fiindcă noi nu suntem hoţi, noi suntem români care vrem să mergem înainte cu ţara noastră. Şi atunci ce e de făcut? Este simplu: trebuie să mergeţi la vot. Acest vot, spun unii, tot ăia, care au fost alaltăieri şi au încercat să vă umilească, la voi acasă, staţi liniştiţi nu le-a ieşit. Tot ei vă spun 'domn'e, asta cu alegerile, cu referendumul, poveşti. Nu contează, nici europarlamentarele, nici referendumul nu contează', asta vă spune gaşca aia care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals, votul vostru, al românilor, contează. Alaltăieri am avut în inima României un summit. Am adus Europa în România. Au venit în România toţi liderii europeni şi atunci am învăţat un lucru important şi vreau să îl spun astăzi: în Europa România contează. Votul românilor contează. Locul nostru este în Europa, voi sunteţi Europa", a afirmat şeful statului, în faţa celor câteva mii de oameni participanţi la mitingul PNL din Piaţa Unirii din Iaşi.

El a adăugat că pierderea independenţei justiţiei înseamnă pierderea şansei României de a avea autostrăzi, spitale şi şcoli.

Şeful statului a afirmat că problema statului de drept în România a devenit foarte complicată pentru că "avem un infractor care s-o cocoţat taman în vârful statului" şi alţii "au nişte procurori pe urmele lor".

"Avem în ultima perioadă, în ultimii doi ani şi jumătate, o problemă când vorbim despre justiţie, despre stat de drept şi, mai nou, problema a devenit foarte complicată, pentru că avem un infractor care s-a cocoţat taman în vârful statului. Aşa nu se poate! Şi voi, şi cei din spatele meu, şi eu îmi doresc în România lucruri simple, o justiţie dreaptă, o justiţie independentă, nimic complicat. Doar că ei nu îşi doresc acest lucru, fiindcă ei au mici probleme. Unii sunt puţin condamnaţi penal, alţii au nişte procurori pe urmele lor şi atunci sigur că zic: 'Domnule, ia să ne cocoţăm noi în fruntea statului şi să îndoim legile'. Dragii mei, este trist, dar adevărat. Exact asta face PSD. De doi ani şi jumătate încearcă să îndoaie legi. Nu pentru voi... Staţi liniştiţi! (...) Numai pentru ei, ca să scape ei. Dacă pierdem independenţa justiţiei, dacă pierdem justiţia dreaptă, atunci pierdem şi şansa pentru autostrăzi, atunci pierdem şi şansa pentru spitale, pierdem şi şansa de a avea şcoli şi grădiniţe pentru copiii noştri, atunci începem să pierdem bani. În definitiv, dacă îi lăsăm pe ei să ne strice ţara, la urmă, dragii mei, nu vor plăti ei. Vom plăti noi. Românii vor plăti. Din acest motiv vă spun: aşa nu se poate!", a declarat preşedintele, în faţa membrilor şi susţinătorilor PNL.

La mitingul PNL de la Iaşi au mai fost prezenţi liderul partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Raluca Turcan, secretarul general Robert Sighiartău, candidaţii la europarlamentare Rareş Bogdan, Theodor Stolojan, Siegfried Mureşan, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur şi alţi reprezentanţi ai conducerii liberalilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Iohannis pnl Iaşi