x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Momentan, nu văd motive de revocare a lui Kovesi

Iohannis: Momentan, nu văd motive de revocare a lui Kovesi

16 Feb 2018   •   06:45
Iohannis: Momentan, nu văd motive de revocare a lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu vede, "momentan", motive de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, subliniind ca, în cazul că va solicita revocarea, ministrul Justiţiei va trebui să vină extrem de bine documentat în acest sens.

 

"Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, cu siguranţă domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar solicita aşa ceva. Încă o dată, acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat nici un control la DNA, altul decât cel din vara anului trecut, despre care nu s-a mai auzit mare lucru, probabil s-a terminat cu bine, nu a existat nici măcar o discuţie la nivelul conducerii DNA. M-ar surprinde, aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare", a declarat Iohannis, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă în cazul în care va exista o cerere de revocare a procurorului şef din partea ministrului, va ţine cont de avizul consultativ al CSM-ului, şeful statului a răspuns că "CSM-ul s-a dovedit a fi o instituţie foarte dedicată, cum şi în Constituţie scrie, în sensul garantării şi întăririi independenţei justiţiei" şi ca atare va lua toate demersurile CSM-ului "foarte în serios".

Preşedintele Iohannis a opinat că scandalul din jurul DNA "se va finaliza singur, fiindcă după un timp, lucrurile vor merge mai departe". "Nu ştiu câte casete şi câte ore de înregistrări o să mai prezinte cei care le-au prezentat până acum, dar nu contează... Acest film l-am mai văzut, acum cred aproximativ un an de zile, tot aşa, cu un inculpat care a dispărut şi au început să apară casete de înregistrări şi alte lucruri. Eu cred că aceste chestiuni trebuie lăsate justiţiei pentru clarificare", a arătat şeful statului.

Întrebat dacă, în contextul ultimelor evoluţii de pe scena politică, dar şi după întâlnirea avută joi cu premierul şi cu preşedintele PSD, cât de aproape este de declanşarea acelui referendum pe tema justiţiei pe care l-a anunţat încă de anul trecut, preşedintele a arătat că, deocamdată, trebuie lămurite legile justiţiei. "Deocamdată cred că trebuie lămurite legile justiţiei, care sunt în procedură parlamentară, respectiv, de punere de acord cu decizia Curţii Constituţionale, după aceea vor ajunge, probabil, la mine, după care, dacă mai sunt neclarităţi sau puncte unde e nevoie de o aplecare asupra unei modificări, voi face anunţurile respective şi după aceea, dacă este cazul, putem să discutăm şi de altceva", a mai spus şeful statului. AGERPRES

×